«Δώρο ζωής» τα όργανα 56χρονης Βολιώτισσας

Γενναία και συγκινητική απόφαση

Την απόφαση να δωρίσουν τα όργανα των οικείων τους πήραν σε δύο διαφορετικές μάλιστα περιπτώσεις το περασμένο Σάββατο, οι συγγενείς ενός άνδρα και μιας γυναίκας που νοσηλεύονταν στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε νοσοκομεία της Λάρισας (Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και ΙΑΣΩ). Πιο συγκεκριμένα, ζωή με τον θάνατό του χάρισαν ένας 71χρονος Λαρισαίος από τον οποίο η μεταμοσχευτική μονάδα ιατρών έλαβε τους δυο νεφρούς και
και μια 56χρονη από τη Σούρπη Μαγνησίας στην οποία επήλθε εγκεφαλικός θάνατος από εγκεφαλική αιμορραγία μετά από τρεις μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας. Από τη δότρια ελήφθησαν οι δυο νεφροί και το ήπαρ. Σύμφωνα με την Αθηνά Γόμπου, νεφρολόγο στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, και επί χρόνια διευθύντρια στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων σε προηγούμενα έτη, η διαδικασία δωρεάς οργάνων στον ιδιωτικό τομέα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τα δημόσια νοσοκομεία για μια σειρά από λόγους. Ωστόσο, έγινε με επιτυχία και μάλιστα ήταν η πρώτη φορά για το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας.
Το ήπαρ της δότριας μεταμοσχεύθηκε σε 45χρονη λήπτρια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο ένας νεφρός σε 14χρονο αγόρι επίσης στο Ιπποκράτειο και ο άλλος νεφρός σε 45χρονο στο Λαϊκό Νοσοκομείο στην Αθήνα, πάντα με τη σειρά προτεραιότητας που τηρείται στη λίστα του Ε.Ο.Μ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.