Δωροθέα Κολυνδρίνη: Όνειρό μου η δημιουργία ψηφιακού διαδραστικού Μουσείου στον Βόλο

Ζητά σταυρό προτίμησης, για να συνεχίσει να εργάζεται για τη Μαγνησία

Το …όνειρό της για τη δημιουργία ψηφιακού διαδραστικού Μουσείου στον Βόλο γνωστοποίησε σε συνέντευξή της στο Ράδιο-Ένα, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και εκ νέου υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, Δωροθέα Κολυνδρίνη. Παράλληλα τόνισε ότι προχωρά η επένδυση δίπλα στο αεροδρόμιο (της εταιρείας Apella) με τη σταδιακή δημιουργία 500 θέσεων εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα, «συνολικά 1301 έργα άλλαξαν τη Μαγνησία και αυτός ο αριθμός καταδεικνύει τι έχει γίνει επί των ημερών μας ως Περιφερειακή Αρχή και μπορεί ο καθένας να το δει , εν τοις πράγμασι αν περιδιαβεί το Νομό, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει σαφέστατη αλλαγή» τόνισε.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο «Ράδιο-Ένα 102,5» η κα Κολυνδρίνη, «έχει γίνει ένα εργοτάξιο ο Νομός μας, έχουν γίνει έργα ουσίας που συνυφαίνονται με το Νοσοκομείο Βόλου, με το Πανεπιστήμιο, με την πρόνοια, έργα αντιπλημμυρικά, με την βιώσιμη αστική ανάπλαση της πόλης του Βόλου, υπήρξε η προγραμματική σύμβαση με την Μητρόπολη Δημητριάδος για την ανακατασκευή του οικοτροφείου. Ακόμη, η Κίτρινη Αποθήκη, ένα έργο που ξεκινά, καθώς υπάρχει έτοιμη σύμβαση, προχωρά επίσης σε συνεργασία με τον ΟΛΒ η ανάδειξη του κτιρίου που βρίσκεται δίπλα από το τέρμιναλ».
Όπως σημείωσε, εμείς χρηματοδοτούμε αυτή την ανακατασκευή, θα γίνει ένας πολυχώρος, όπου μπορεί να προβληθεί και τουριστικό προϊόν της περιοχής, ενώ άμεσος στόχος είναι η αναβάθμιση του λιμένα.

Ανακατασκευή δρόμων

«Υπάρχουν επίσης έργα, που έχουν να κάνουν με την ανακατασκευή δρόμων και θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι χωρίς ένα ασφαλές οδικό δίκτυο τουρισμός δεν θα υπάρχει» .
Εξηγώντας το σκεπτικό, σύμφωνα με την κα αντιπεριφερειάρχη, «έχουμε εντάξει αλιευτικά καταφύγια του Χορευτού του Άι-Γιάννη, του Πλατανιά και της Αγ. Κυριακής , αλλά φανταστείτε να μην έχουμε δίκτυο πρόσβασης σε αυτούς τους χώρους».
Τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μια σημαντική αναβάθμιση στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου, στην περιοχή του αεροδρομίου της Αγχιάλου και στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Κάρλα».
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά της για τη νέα εταιρεία που θα επενδύσει δίπλα στο αεροδρόμιο, για την οποία τόνισε ότι «δώσαμε όλες τις αδειοδοτήσεις και βοηθήσαμε, έχω συνεχής επικοινωνία με τους επιχειρηματίες, βρήκαμε τον τρόπο για να είναι νόμιμη η διαδικασία, ώστε ο δρόμος για την πρόσβαση να αλλάξει άδεια χρήσης, και τις επόμενε ημέρες πρόκειται να αρχίσει και η κατασκευή . Δέσμευση και των ίδιων των επιχειρηματιών, είναι ότι θα προσλάβουν για την επισκευή αεροσκαφών, ανθρώπους από την περιοχή μας».

Δημιουργία ψηφιακού διαδραστικού Μουσείου

Ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις για την επόμενη θητεία, η κα Κολυνδρίνη, υποστήριξε, ότι «για την επόμενη ημέρα, αυτό που πιστεύω θα αποτελέσει μια ειδοποιό διαφορά του Νομού είναι η δημιουργία ενός ψηφιακού διαδραστικού Μουσείου μέσα στην πόλη του Βόλου, ενδεχομένως στο κτίριο του Καπνού που είναι δίπλα στο Καπνάκι, όπου στεγάζεται η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Όραμά μου είναι να δημιουργηθεί εκεί ένα διαδραστικό Μουσείο, δηλαδή ένα Μουσείο στο οποίο θα αναβιώνει όλη η ιστορία του τόπου και η μυθολογία, μέσα από στολές προσομείωσης και μέσα από τρισδιάστατες οθόνες. Θα πιστεύει κανείς, ότι ζει την Αργοναυτική Εκστρατεία και την πλεύση της Αργούς στη θάλασσα και θα είναι κάτι μεταξύ παιχνιδιού και τεχνολογίας. Είναι ένα όνειρο ζωής, το είχα αποτυπώσει από την αρχή της θητείας, αλλά ήταν εξαιρετικά δύσκολα τα οικονομικά δεδομένα, ωστόσο κάναμε όλα εκείνα που χρειαζότανε για να προχωρήσουμε σε αυτό το διαδραστικό Μουσείο και πιστεύω τώρα, είμαστε έτοιμοι να το προχωρήσουμε και να το κάνουμε πράξη.

«Δεν υπάρχουν κόμματα και κομματικές αποχρώσεις»

Σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως υποστήριξε η ίδια, «δεν υπάρχουν κόμματα και κομματικές αποχρώσεις. Αυτό που προέχει, είναι ο τόπος και δεν επιδέχεται ο τόπος μας ούτε δοκιμασίες, ούτε αντιπαλότητες, ούτε πειραματισμούς. Την επόμενη ημέρα θέλουμε ανθρώπους που δεν θα μας λένε απλά ωραία πράγματα, αλλά θέλουμε ανθρώπους που έχουνε αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Ο κόσμος πρέπει να προσέλθει στις κάλπες και κυρίως οι νέοι άνθρωποι, τους οποίους πρέπει μέσα από τα έργα μας και την συμπεριφορά μας να τους κερδίσουμε».
Όπως τόνισε, στόχος μας είναι να βγούμε από την πρώτη Κυριακή κι αυτοί που λένε ότι δεν θα πετύχουμε, δεν θέλουν να το δουν. Κι εγώ αν ήμουν στη θέση τους το ίδιο θα έλεγα, έτσι πρέπει. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν οκτώ ψηφοδέλτια, παρ’ όλα αυτά επειδή το έργο μιλάει από μόνο του, αλλά και η απουσία πέντε χρόνων όλων των άλλων, η απουσία της αντιπολίτευσης που ήταν χαλαρή έως μηδενική… Αν δει κάποιος τα πρακτικά των περιφερειακών συμβουλίων μέχρι το 2014, θα δει κάποιος ότι ο κ. Κουρέτας συμφωνούσε απόλυτα με την ορθολογική διοίκηση και την πολιτική του περιφερειάρχη. Ο κ. Τσιλιμίγκας δεν είχε πολιτική άποψη, καθώς δεν έχει διατυπωθεί ποτέ αυτή στο περιφερειακό συμβούλιο. Δεν έχει μιλήσει ποτέ…».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.