Δωροθέα Κολυνδρίνη στο Ράδιο ΕΝΑ: Είμαστε σε εγρήγορση για τον “Ιανό”

Αν και δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στο νομό

Σε ετοιμότητα και εγρήγορση για να αντιμετωπιστεί όποια πλημμυρική ή άλλη κατάσταση δημιουργηθεί από τον “Ιανό” βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη να τονίζει μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, πως δεν έχει σημειωθεί κανένα πρόβλημα στο νομό, ωστόσο η Πολιτική Προστασία και μηχανήματα της Περιφέρειας βρίσκονται ακροβολισμένα σε όλη τη Μαγνησία και είναι έτοιμα να επέμβουν, εάν και όπου χρειαστεί.

“Μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Από δω και πέρα το προγνωστικό της ΕΜΥ δείχνει ήπια φαινόμενα, δηλαδή ελεγχόμενες βροχές και αέρηδες έως 7 μποφόρ. Είμαστε σε ετοιμότητα, άσχετα από την ένταση του φαινομένου και σε ποια μορφή θα έρθει στο νομό”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδίνη η οποία άκουσε τις προειδοποιήσεις του κ. Χαρδαλιά για πιθανή “εισβολή” του Ιανού και στη Μαγνησία.
Η ίδια τόνισε πως η Π.Ε. είναι σε εγρήγορση, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, υπάρχουν τα μητρώα μηχανημάτων, έχουν γίνει καθαρισμοί των χειμάρρων και βρίσκονται ακροβολισμένα σε όλη τη Μαγνησία τα μηχανήματα της Περιφέρειας και της Πολιτικής Προστασίας.
Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα εξέδωσε και τις απαραίτητες ανακοινώσεις, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες και να μην κάνουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς παρεμποδίζεται το έργο των μηχανημάτων.
Τέλος, η κ. Κολυνδρίνη τόνισε πως σε φαινόμενα κακοκαιρίας υπάρχουν περιοχές της Μαγνησίας, που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα λόγω της μορφολογικής τους δυσμορφίας, όπως η Ζαγορά, η Ανάβρα, που έχουν υψόμετρο κι έχουν πληγεί ξανά από έντονες καταιγίδες.
Σε ετοιμότητα και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησία
Από νωρίς το πρωί σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας με τον κ. Βασίλη Ηλιόπουλο να σημειώνει στο Ράδιο ΕΝΑ πως τα δύο αυτοκίνητα της ΛΕΔ βρίσκονται ήδη σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να επιχειρήσουν όπου χρειαστεί.

Μέχρι στιγμής, δεν χρειάστηκε να επέμβουν, καθώς παρατηρήθηκαν λίγα προβλήματα μόνο στην Αγχίαλο, εξαιτίας της βροχής, τα οποία και αποκαταστάθηκαν.
Οι εθελοντές της Λέσχης ήρθαν ήδη σε επαφή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.