Δράμα πίσω απ΄ τα μαχαιρώματα πατέρα και γιου στη Νέα Ιωνία…

Καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 14 μηνών ο πατέρας και 12 μηνών ο γιος

Το οικογενειακό δράμα που ζούσαν τα τελευταία χρόνια πατέρας και γιος στη Ν. Ιωνία ήρθε στην επιφάνεια κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι αλληλομαχαιρώθηκαν, για τα χάπια που παίρνουν ως θεραπεία, καθώς και οι δύο είναι χρήστες ναρκωτικών και παρακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης.
Ο 58χρονος πατέρας, έχει αναπηρία στο δεξί πόδι και περπατάει χάρη σε προσθετικό μέλος και είναι εξαρτημένος από ουσίες, ενώ ο 34χρονος γιος του, είναι επίσης χρήστης ναρκωτικών. Τελικά και οι δύο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 14 και 12 μηνών αντίστοιχα, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Έκαναν χρήση κοκαΐνης και οι δύο

Αρχικά κατέθεσε ο πατέρας του 34χρονου, που δήλωσε ότι μένει μαζί με τον γιό του στο σπίτι της μητέρας του, που πέθανε το 2013, εδώ και 2,5 χρόνια που χώρισε από την επίσης τοξικομανή σύζυγό του.
Σύμφωνα με τον 58χρονο, ο ίδιος και ο γιός του έκαναν χρήση κοκαΐνης, ενώ παρακολουθούν πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ, ενώ τόνισε ότι υπήρξαν εντάσεις μεταξύ του ίδιου και του γιού του και ο τραυματισμός τους ήταν η κακιά στιγμή, γιατί ήταν και οι δύο υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ο ίδιος είπε ότι συγχώρεσε το παιδί του, μετάνιωσε για ό,τι έγινε και πρότεινε να φύγει από το σπίτι, για να μην κάνουν κακό ο ένας στον άλλο.
Για τις συνθήκες τραυματισμού του, κατέθεσε ότι ενώ πήρε το σουγιά για να τον φοβερίσει, η κατάσταση ξέφυγε και τραυματίστηκε δυο φορές στον μηρό, στην προσπάθεια να πάρει τον σουγιά από τα χέρια του γιού του.
Χρήστης ναρκωτικών από 15 ετών
Ο 34χρονος με τη σειρά του κατέθεσε ότι ο πατέρας του έκρυβε τα χάπια που του έδινε ο ΟΚΑΝΑ κάτω από το μαξιλάρι στο στρώμα που κοιμάται στο πάτωμα του σπιτιού.
Ο γιός του 58χρονου και κατηγορούμενος δήλωσε ότι έμενε με τη γιαγιά του, τη μητέρα του πατέρα του από μικρό παιδί, γιατί η μητέρα και ο πατέρας του ήταν χρήστες ναρκωτικών και ο ίδιος δεν ήθελε να καταλήξει σε κάποιο ίδρυμα. Το 2013 η γιαγιά του πέθανε, έμενε μόνος στο σπίτι, ώσπου πριν μερικά χρόνια φιλοξενούσε προσωρινά τους γονείς του, που τους είχαν κάνει έξωση από το σπίτι, ενώ εδώ και 2,5 χρόνια που χώρισαν οι γονείς του, μένει με τον πατέρα του.
Ο 34χρονος κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι κάνει χρήση από τα 15 του χρόνια, ενώ για το μεσημέρι της Τρίτης που έγινε το επεισόδιο, είπε ότι αγόρασε τα φάρμακα που του έγραψαν από τον ΟΚΑΝΑ, από το φαρμακείο, τα πήγε στο σπίτι, μετά βγήκε βόλτα με έναν φίλο του και το μεσημέρι που επέστρεψε στο σπίτι, βρήκε τα μισά από τα χάπια του.
Ο ίδιος ρώτησε τον πατέρα του αν τα πήρε, εκείνος δεν φαινόταν καλά και δεν απάντησε, τότε είδε ένα κουτί ανοιχτό με ηρεμιστικά που δεν παίρνει ο ίδιος και άρχισαν να μαλώνουν.

Με τραυμάτισε και τον έσπρωξα

Ο 34χρονος είπε ότι ενώ μάλωναν, ο πατέρας του τον τραυμάτισε με σουγιά, καταφέρνοντάς του δύο μαχαιριές στο χέρια και μια στην πλάτη και για να αμυνθεί κατέθεσε ότι έσπρωξε τον πατέρα του στο στρώμα που κοιμόταν, για να μη χτυπήσει.
Κάποια στιγμή είπε ότι απέσπασε το μαχαίρι από τα χέρια του 58χρονου και το έδωσε στον φίλο του για να το κρύψει, αν και ο πατέρας του τον απειλούσε ότι θα τον μαχαίρωνε στον ύπνο του.
Αναφερόμενος στον τραυματισμό του πατέρα του, ο 34χρονος, είπε ότι δεν τον μαχαίρωσε, αλλά όταν τον έσπρωξε και έπεσε στο στρώμα υπήρχε ένα ψαλίδι που ο πατέρας του είχε κάτω από μαξιλάρι όταν κοιμόταν και πιθανολόγησε ότι τραυματίστηκε μ’ αυτό στον μηρό. Γιατί ο ίδιος τον είδε με αίματα, αλλά δήλωσε άγνοια πως τραυματίστηκε και αρνήθηκε ότι του πήρε το προσθετικό μέλος, για να μην μπορεί να βγει από το σπίτι.
Επίσης ο 34χρονος είπε ότι αρκετές φορές έχουν μαλώσει με τον πατέρα του για τα χάπια, αλλά πρώτη φορά φτάνουν σε αυτό το σημείο, τον έχει απειλήσει πολλές φορές και η γιαγιά του τον προειδοποιούσε όταν ζούσε να προσέχει για να μην τον μαχαιρώσει στον ύπνο του.
Ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι επειδή τα έσοδά του είναι της τάξης των 100 €, ενώ ο πατέρας του παίρνει σύνταξη και ζήτησε να φύγει ο πατέρας του από το σπίτι, διότι έχει να μείνει αλλού η να τον κλείσουν σε μια δομή, για να μη σκοτωθούν και δήλωσε μετανιωμένος για ότι συνέβη.

«Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας»

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε από τον 34χρονο να πάρει τη ζωή στα χέρια του, να απεξαρτηθεί και να εργαστεί, γιατί έχει πολλά χρόνια ζωής ακόμη και δεν πρέπει να συνεχίσει να ζει όπως σήμερα.
Ο κατηγορούμενος απάντησε ότι είχε μια καλή ζωή μέχρι το 2010, εργαζόταν, αλλά ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, είχε αποτέλεσμα να στραφεί ξανά στη χρήση ναρκωτικών.
Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ένας 31χρονος παιδικός φίλος του 34χρονου κατηγορούμενου, που είπε ότι άκουσε φωνές και φασαρία, πήγε στο σπίτι που έμεναν πατέρας και γιός και βρήκε τον 34χρονο μέσα στα αίματα και του έδωσε ένα μαχαίρι για να το κρύψει.
Ο ίδιος είπε ότι το έκανε, επέστρεψε στο σπίτι, ρώτησε τον 34χρονο αν ήθελε να πάνε στο Νοσοκομείο, αλλά αρνήθηκε, ο ίδιος έμεινε στο σπίτι μέχρι τις 6 προχθές το απόγευμα, μετά έφυγε και χθες το πρωί πληροφορήθηκε ότι έγιναν συλλήψεις και των δύο.
«Αν δεν φύγω θα πεθάνω πρώτος»
Τελικά ο πατέρας αναγνώρισε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι το συντομότερο, γιατί αν μείνει θα πεθάνει πρώτος αυτός, ενώ πρόσθεσε ότι στο Δικαστήριο βρισκόταν ο γαμπρός του, που μπορεί να τον φιλοξενήσει για ένα διάστημα.
Η πρόεδρος κατηγόρησε τον 58χρονο ότι φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη, διότι ο ίδιος και η σύζυγός του ήταν χρήστες και αντί να προστατέψουν το παιδί τους, έγινε χρήστης ενώ ήταν ακόμη ανήλικος, ενώ το γεγονός ότι τον προκάλεσε όταν έγινε η επίθεση, δεν τον κολακεύει.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την απαλλαγή του γιού από την κατηγορία της παράνομης κατακράτησης και την ενοχή και των δύο κατηγορούμενων για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να τους καταδικάσει με συνολική ποινή φυλάκισης 14 μηνών τον πατέρα, με τον όρο να απομακρυνθεί άμεσα από το σπίτι που μένει ο γιός του και σε φυλάκιση 12 μηνών τον γιό, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.