Δραματική αύξηση των θανάτων: Τέσσερις νεκροί με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου σε ένα 24ωρο

Συνεχή κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς- Κλείνουν σχολεία και τμήματα

Μόνο δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στον Βόλο, που μετρά τις πληγές που του αφήνει ο κορωνοϊος. Μέσα σε μόλις λίγες ώρες τέσσερις συμπολίτες «έφυγαν» από τη ζωή στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς προσβλήθηκαν από κορωνοϊό και η ήδη επιβαρυμένη υγεία τους, καθώς αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα, δεν μπόρεσε να ανακάμψει. Την ίδια στιγμή, οι νοσηλευόμενοι των κλινικών covid ολοένα και αυξάνονται, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που προσέρχονται στο Νοσοκομείο με ύποπτα περιστατικά και υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού. Εξάλλου, 42 νέα κρούσματα έδωσε χθες ο ΕΟΔΥ στη Μαγνησία

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΛΑΙΟΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Τέσσερα νέα θύματα του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου

Όσο περνούν οι ώρες, αυξάνονται τα θύματα του κορωνοϊού και στην περιοχή μας. Χθες τα ξημερώματα «έφυγαν» από τη ζωή μία 44χρονη γυναίκα κι ένας 57χρονος άνδρας και οι δύο με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλεύονταν στη κλινική covid του Νοσοκομείου Βόλου. Η κατάσταση της υγείας τους ήταν ήδη πολύ επιβαρυμένη, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊος να την επιτείνει δραματικά.
Λίγες μόλις ώρες μετά, ακολούθησαν δύο νέα θύματα του κορωνοϊού. Στην κλινική covid όπου νοσηλεύονταν, «έσβησαν» ένας 73χρονος άντρας και μία 86χρονη γυναίκα. Και οι δυο τους αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, με τον κορωνοϊό να διογκώνει ήδη την κατάσταση της υγείας τους. Δυστυχώς η λίστα των θυμάτων αυξήθηκε δραματικά, καθώς στο νομό καταγράφονται ήδη 12 θάνατοι νοσούντων από κορωνοϊο.
Υπενθυμίζεται, πως το βράδυ της Δευτέρας εξέπνευσε στην Α’ Παθολογική στα ειδικά δωμάτια που δημιουργήθηκαν για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό, ένας 92χρονος Βολιώτης, ενώ το πρωί της ίδιας ημέρας είχε αφήσει την τελευταία του πνοή στη ΜΕΘ ένας 84χρονος Βολιώτης, ενώ λίγο αργότερα ένας 77 χρονος που νοσηλεύονταν στην κλινική covid.
Τα πρώτα θύματα του κορωνοϊού στη Μαγνησία αφορούσαν σε μία 65χρονη Βολιώτισσα, η οποία νοσούσε από τον νέο ιό και νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και σε 68χρονο συνταξιούχο από την Αμαλιάπολη Αλμυρού. Και οι δύο θάνατοι σημειώθηκαν στις αρχές του Οκτώβρη, ενώ ο τρίτος θάνατος σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου γύρω στις 20 Οκτώβρη και αφορούσε σε μια 84χρονη Βολιώτισσα, η οποία είχε υποστεί εγκεφαλικό και νόσησε και από κορωνοϊό, που επέτεινε την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας της. Στις 26 Οκτωβρίου κατέληξε 77χρονος βολιώτης όπου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Γιατροί και εργαζόμενοι με κορωνοϊό στο Αχιλλοπούλειο

Στο μεταξύ, θετικοί στον κορωνοϊό είναι έξι γιατροί και αρκετοί πλέον εργαζόμενοι, μεταξύ αυτών και στα μαγειρεία του Νοσοκομείου, ενώ σε καραντίνα καθώς αποτελούσαν στενές επαφές έχουν τεθεί πάνω από δέκα άτομα.
Προκειμένου να μην αποδυναμωθεί το Νοσοκομείο, γιατροί άλλων ειδικοτήτων μετακινούνται για εφημερίες στα ΤΕΠ, ενώ και τα τέσσερα κρεβάτια της ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένα από δύο Βολιώτες ασθενείς με κορωνοϊό και δύο από τη Λάρισα. Μεταξύ αυτών νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο άντρες 52 και 50 ετών.
38 νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid- οκτώ ανέμεναν αποτελέσματα
Παράλληλα, μέχρι και χθες στην κλινική covid νοσηλεύονταν 38 άτομα θετικοί στον ιό, ενώ άλλα οκτώ ανέμεναν τα αποτελέσματα των τεστ τους.

Κρούσματα σε εργοστάσια

Ο ιός έχει εξαπλωθεί στην κοινότητα και ώρα με την ώρα γίνονται γνωστά και νέα κρούσματα του ιού. Εργοστάσια που εδρεύουν στον Βόλο και όχι μόνο, μετρούν κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από δέκα εργαζόμενοι σε εργοστάσια έχουν βγει θετικοί στον ιό και αρκετοί έχουν τεθεί σε καραντίνα.
Κρούσμα κορωνοϊού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Μαγνησίας- Έκλεισε για απολύμανση
Ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε διοικητική υπάλληλο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Αμέσως κλήθηκε ο ΕΟΔΥ ο οποίος προχώρησε σε ελέγχους, ενώ δόθηκε η εντολή χθες να γίνει απολύμανση στο κτήριο. Χθες η Διεύθυνση δεν λειτούργησε και οι διοικητικοί εργάστηκαν με τηλεργασία

Κλείνουν κι αλλα σχολεία λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Καθημερινά καταγράφονται κρούσματα κορωνοϊού είτε σε μαθητές είτε σε εκπαιδευτικούς με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η λειτουργία τάξεων, τμημάτων ή και ολόκληρων σχολείων.
Ειδικότερα κλειστά μένουν: Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου μία τάξη, λόγω κρούσματος σε μαθητή, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, δύο τάξεις λόγω κρουσμάτων σε μαθητές, ένα τμήμα στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου- είχε κλείσει ακόμη ένα προχθές-, μία τάξη στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και μετά από κρούσμα σε εκπαιδευτικό και λόγω της συστέγασης αποφασίστηκε η αναστολή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές και του Ειδικού Νηπιαγωγείου ΔΑΔ. Όλες οι αναστολές ισχύουν για 14 ημέρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.