Δραπέτευσε πριν εκτίσει την ποινή του ισοβίτης, αλλά τελικά αθωώθηκε

Επέστρεψε μετά από εννιά μέρες αφότου έφυγε από την Κασσαβέτεια

Παρά λίγο να επιστρέψει στη φυλακή ένας ισοβίτης που δραπέτευσε από τις φυλακές Κασσαβέτειας, λίγο πριν εκτίσει την ποινή του, αλλά – ευτυχώς γι’ αυτόν – κατάλαβε το λάθος του και επέστρεψε εννιά μέρες μετά την απόδρασή του.
Ο λόγος για έναν 62χρονο, που σήμερα έχει αποφυλακιστεί και χθες κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατηγορούμενος για απόδραση, ενώ το Δικαστήριο τον αθώωσε τελικά. Ο κατηγορούμενος κατάγεται από χωριό της Αγιάς Λάρισας και εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 18 μηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 17 Φεβρουαρίου του 2018, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα ο κρατούμενος τότε, πήρε μια ξύλινη σκάλα την οποία έστησε στην περίφραξη, δίπλα από τον οικίσκο του χοιροστασίου και δραπέτευσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους φρουρούς. Στην απολογία του είπε ότι πήγε σε μαντρί που είχε τα ζώα του, μένοντας εκεί για τις ημέρες που ήταν δραπέτης, αλλά στις 26 Φεβρουαρίου αποφάσισε να επιστρέψει πίσω και παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Λάρισας, όπου και εξέτισε το υπόλοιπο της ποινής, μέχρι την αποφυλάκιση του. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του κατηγορούμενου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η απόδραση από τη Κασσαβέτεια μοιάζει με το «να φεύγει κάποιος από ένα νηπιαγωγείο», με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να αποφασίζει τελικά την αθώωσή του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.