Δυνατά παίζει το όνομα της Δωροθέας Κολυνδρίνη για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μαγνησία

Ανακατεύει την τράπουλα

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει τα σενάρια πρόωρων εκλογών, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία όμως βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό. Μπορεί να μην έχουν καθοριστεί σε απόλυτο βαθμό τα ψηφοδέλτια όμως υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα που προκρίνονται και διαμορφώνουν σταδιακά την τελική εικόνα. Στην περίπτωση των γυναικών υποψηφίων που υπάρχει και το θέμα της ποσόστωσης, εκεί φαίνεται ότι η Κατερίνα Πατσογιάννη έχει εξασφαλίσει τη θέση της, ενώ εκτός φαίνεται να μένει η Έλενα Αντωνοπούλου και ίσως η «παλαιά» Ζέττα Μακρή.

Ένα νέο πρόσωπο που έρχεται να δώσει φρεσκάδα είναι αυτό της Ελένης Ράπτη από τον Αλμυρό η οποία αναδείχτηκε από το Μητρώο Στελεχών, ενώ θέση διεκδικεί και η πρώην αντιδήμαρχος Γιούλη Μποντού-Τοκαλή η οποία έχει ερείσματα σε Αλμυρό και Ν.Αγχίαλο. Αυτό που ενδεχομένως θα καθορίσει όμως τις εξελίξεις είναι η συμμετοχή ή μη της Δωροθέας Κολυνδρίνη ως υποψήφιας Βουλευτή με τη ΝΔ. Για την ώρα η κα Κολυνδρίνη δηλώνει ότι συνεχίζει να είναι Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και τίποτε άλλο.

Οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι έχει κάνει ήδη συζητήσεις με τα κεντρικά του κόμματος και μάλιστα ήταν η μοναδική που είδε πριβέ την Ντόρα Μπακογιάννη όταν αυτή ήλθε στο Βόλο για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Μαγνησίας τον περασμένο Γενάρη. Οι πληροφορίες αυτές βέβαια δεν έχουν φθάσει μόνο στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά και σε αυτά των εν δυνάμει πολιτικών της αντιπάλων, μεταξύ των οποίων και η Ζέττα Μακρή, προκαλώντας έτσι εύλογη ανησυχία. Έτσι εξηγούν ορισμένοι την οργίλη αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη στην πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, όπου επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας με αφορμή το θέμα της καύσης RDF από την ΑΓΕΤ.

Αυτό που σχολίαζαν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, είναι ότι ο Άδωνις είναι πολύ ευγενικός με τις γυναίκες πολιτικούς και ακόμη περισσότερο με όσες προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό χώρο, γι’ αυτό και βλέπουν «δάκτυλο» Ζέττας πίσω από την επίθεση με την οποία ο Άδωνις είναι κολλητοί. Είναι δεδομένο ότι μια ενδεχόμενη συμμετοχή της Δωροθέας Κολυνδρίνη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ θα άλλαζε κατά πολύ το παιχνίδι στη Μαγνησία, όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες συνυποψήφιούς της. Η απόφαση, όπως λένε οι πληροφορίες, θα ληφθεί όταν ξεκαθαρίσει το θέμα του εκλογικού νόμου για την Τ.Α. και αν θα παραμείνει ή όχι η θέση του αιρετού αντιπεριφερειάρχη με το νέο νόμο του «Κλεισθένη». Οι συζητήσεις συνεχίζονται καθότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει στο ψηφοδέλτιο νέα πρόσωπα τα οποία θα έχουν δοκιμασθεί σε θέσεις ευθύνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.