Δύο νέα έργα οδικής ασφάλειας ξεκινούν στην Μαγνησία από την Περιφέρεια

Αποκαταστάσεις στην είσοδο του Βελεστίνου, διαγραμμίσεις σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας

Δυο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.380.000,00 ευρώ ξεκινούν στην Μαγνησία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα τα έργα αυτά είναι α) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΩΝ ΑΠO ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ)» προϋπολογισμού 1.240.000,00 € και β) ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΥΣ 2018), προϋπολογισμού 140.000,00 €.

Τα έργα υλοποιούνται με πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κώστας Αγοραστός ανέφερε τα εξής: «Άλλα δυο έργα για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Το πρώτο έργο είναι προϋπολογισμού 1.250.000,00 € και αφορά την αποκατάσταση φθορών και την ασφαλτόστρωση στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, ενδεικτικά αναφέρω στην είσοδο του Βελεστίνου, στον Περιφερειακό του Στεφανοβικείου, από το ΠΕΒ στα Κανάλια, Κανάλια – Κεραμίδι, Περίβλεπτο, Άγιος Γεώργιος Φερρών και όπου αλλού απαιτείται. Παράλληλα αποκαθιστούμε στηθαία και κατασκευάζουμε μικρά τεχνικά..

Το δεύτερο έργο είναι προϋπολογισμού 140.000,00 € και αφορά στην πλήρη διαγράμμιση 50 χιλιομέτρων, στη μέση του δρόμου και στα πλάγια που οριοθετούνται, προκειμένου να διευκολύνουμε την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Οπωσδήποτε τα έργα αυτά είναι χρήσιμα και έρχονται να προστεθούν στα δεκάδες άλλα έργα, που γίνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο».

Παρόντες στην υπογραφή των συμβάσεων ήταν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Καλτσογιάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Λιούπης, Ιγγλέσης, Κίτσιος, Χαλέβας, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φλαμπούρης και οι ανάδοχοι των έργων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

α) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΩΝ ΑΠO ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ (ΔΗΜΟΣ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ)» προϋπολογισμού 1.240.000,00 €.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην περιοχή του Δήμου Φερών οι οποίες προκλήθηκαν από τις συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων κατά την χειμερινή περίοδο των μηνών ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ των ετών 2016 – 2017 αντιστοίχως και σύμφωνα με την με αρ.πρωτ.95/23-01-2017 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κηρύχτηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας (από χιονοπτώσεις –παγετό) ο Δήμος Ρήγα Φεραίου.

Για την αποκατάσταση των βλαβών προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:

1. Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για τη συγκράτηση των πρανών, θα αποκατασταθούν φρεάτια καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, καθώς και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου.
2. Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης και βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται.
3. Αποκατάσταση των βλαβών των ασφαλιστικών στρώσεων του οδοστρώματος όπου απαιτείται.
4. Αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων ασφαλείας

β) ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ (ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΥΣ 2018), προϋπολογισμού 140.000,00 €.

Με τις εργασίες αυτές πρόκειται να πραγματοποιηθεί πλήρης διαγράμμιση (είτε αρχική είτε αναδιαγράμμιση) ασφαλτικού οδοστρώματος οποιασδήποτε ποιότητας υφής και ηλικίας, με υλικό υψηλής αντοχής και ανακλαστικότητας στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας (εθνικό και επαρχιακό δίκτυο). Στον άξονα της οδού θα γίνει συνεχής μονή ή διπλή γραμμή, μία εκ των οποίων μπορεί να είναι και διακεκομμένη, όταν εξασφαλίζεται η ορατότητα σε μεγάλη απόσταση για προσπέραση. Το πλάτος της γραμμής θα είναι 12 εκ. Σε περίπτωση διπλής γραμμής, η απόσταση μεταξύ τους θα είναι 10 εκ.

Στα άκρα του οδοστρώματος θα γίνουν συνεχείς γραμμές (οριογραμμές) πλάτους 12 εκ., αφού προηγηθεί ικανοποιητικός καθαρισμός τους από κάθε είδους υλικά (χώματα, χόρτα, απορρίμματα κλπ) μέχρι το άκρο του ασφαλτικού. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση οδοστρώματος σε διαβάσεις πεζών τύπου “zebra”. σε τμήματα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητα Π.Ε. Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.