Τρεις νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στη Θεσσαλονίκη

Το τρένο εμβόλισε κατοικία που βρίσκεται πλησίον των γραμμών. Προηγούμενη ανακοίνωση ανέφερε τέσσερις νεκρούς

Τρεις νεκροί, τρεις σοβαρά τραυματίες -εκ των οποίων οι δυο είναι πολυτραυματίες- ένας διασωληνωμένος σε βαριά κατάσταση και τέσσερις ελαφρά τραυματίες είναι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος, που συνέβη όταν η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το Σάββατο το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε στις 21:45, λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Ayυτό αναφέρει σε νεότερη ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ , επικαλούμενη τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σε προηγούμενη ανακοίνωση γίνονταν λογος για τέσσερις νεκρούς.

Όπως ανέφερε το βραδινό ρεπορτάζ, “στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή και οι τραυματίες μεταφέρονται στα νοσοκομεία ‘Αγιος Δημήτριος και Γ. Γεννηματάς.
Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

Υπενθυμίζεται ότι η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 70 και στις 9.45 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Υπογραμμίζεται ότι στο σημείο βρίσκονται άλλα έξι οχήματα του ΕΚΑΒ και πλέον ανέρχονται σε 21 αυτά της Πυροσβεστικής, με 45 άντρες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο σπεύδει και κλιμάκιο του ΟΣΕ. Το “παρών” έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ & news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.