Δύο συγκεντρώσεις το απόγευμα ως αντίδραση στο ν/σ για τις διαδηλώσεις

Στις 7.30 στην πλατεία Αγ. Νικολάου από την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς και στις 8 στην Πλ. Ελευθερίας από 17 σωματεία

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγαμτοποιηθούν το απόγευμα ως αντίδραση στο ν/σ για τις διαδηλώσεις. Στις 7.30 στην πλατεία Αγ. Νικολάου από την ΑΔΕΔΥ και άλλους φορείς και στις 8 στην Πλ. Ελευθερίας από 17 σωματεία. Ανακοινώσεις εξέδωσαν διάφοροι φορείς:
Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουμε το παρόν κείμενο εκφράζουμε την καταδίκη μας στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που συζητιέται αυτές τις μέρες στη Βουλή. Απαιτούμε να αποσυρθεί άμεσα και διαμηνύουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να μπει στον γύψο το δικαίωμά μας στη διαδήλωση και τη διαμαρτυρία.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο, στις 8:00 μμ.
Οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και η αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας, του λιμενικού και της εισαγγελίας, που το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, θυμίζουν τις πιο μαύρες εποχές του τόπου μας. Οι διάφορες προβοκατόρικες ενέργειες αξιοποιούνται για να νομιμοποιηθεί ένα καθεστώς φίμωσης κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκησης, ακόμα και μια απλή συγκέντρωση εύκολα μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.
Το νομοσχέδιο έρχεται ως συνέχεια των νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης για το χτύπημα της απεργίας και της μετατροπής του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα. Αποτελεί επικίνδυνη ένταξη της πρόσφατης απόφασης της Ε.Ε. που καταγράφει ως κίνδυνο, για την ασφάλειά της, τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αναγορεύει τον ριζοσπαστισμό ως μορφή βίας ανοίγοντας παράλληλα και τον δρόμο να χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη.
Έρχεται σε μία περίοδο που πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, που, σε κάθε κλάδο, η διεκδίκηση και ο αγώνας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.
Η κυβέρνηση έχει μια επιλογή: Να αποσύρει το νομοσχέδιο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 8:00 μμ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τα σωματεία:
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΟΛΟΥ & ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «Μ. ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ/ΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε.(ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε – ΤΑΕ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΥΠΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οι συνταξιούχοι στο συλλαλητήριο
για την απόσυρση του νομοσχεδίου

Κάλεσμα «για την καταδίκη και την απόσυρση του νομοσχεδίου λαιμητόμου των εργατικών-λαϊκών-συνταξιουχικών διαδηλώσεων και αγώνων», απευθύνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «οι συνταξιουχικές οργανώσεις συμπυκνώνοντας την πείρα μιας ζωής από την αγωνιστική δράση του εργατικού-λαϊκού-συνταξιουχικού κινήματος, τη μεγάλη σημασία και τη συμβολή του στην λύση των προβλημάτων τους, καταλαβαίνουν την απαράδεκτη και καταδικαστέα ενέργεια της κυβέρνησης που στόχο έχει να περάσει μια νέα θηλιά στον λαιμό του για να πνίξει την αγωνιστική του δράση.
Το αυταρχικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή συγκρίνεται με ότι πιο αντιδραστικό, αυταρχικό, κατασταλτικό μέτρο και αστυνομικό εμπόδιο έχει γνωρίσει το λαϊκό κίνημα στην χώρα μας και την καλούμε άμεσα να το αποσύρει. Όλοι στη συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 20:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στη συγκέντρωση και ο Σύλλογος
Μελών ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου

Τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις που θα οργανωθούν σε όλες τις θεσσαλικές πόλεις και στον Βόλο, ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετά από σχετική απόφαση Γενικής Συνέλευσής τους.
Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος Μελών ΕΔΙΠ του τοπικού Ιδρύματος επισημαίνει μεταξύ άλλων πως το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους αγώνες των εργαζομένων και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις, η ερμηνεία των οποίων θα εναπόκειται κατά περίπτωση και κατά το δοκούν στις αστυνομικές αρχές και τους άλλους μηχανισμούς καταστολής.
Τέλος, απευθύνουν κάλεσμα προς όλα τα μέλη τους να συμμετέχουν δυναμικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις και στον Βόλο σ’ αυτή που διοργανώνεται σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 20:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών: “Η θα
είμαστε ελεύθεροι ή θα είμαστε ήσυχοι”

Κάλεσμα στους Βολιώτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου στην Πλατεία Ελευθερίας στις 20:00, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών.
Ειδικότερα, η Επιτροπή μεταφέρει φράση του Θουκυδίδη στον “Περικλέους Επιτάφιο” στον διάλογο Αθηναίων-Μηλίων που γράφει:
«Ή Ελευθερία, ή ησυχία. Πρέπει να διαλέξετε. Ή θα είσαστε ελεύθεροι, ή θα είσαστε ήσυχοι. Και τα δύο μαζί δε γίνονται».
“Η Ελευθερία δεν αποτελεί δώρο του Θεού ή της φύσης, αλλά κατάκτηση του ατόμου.
Καλούμε τους-ις Βολιώτες-ισσες ελεύθερους και όχι “ήσυχους” στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που οργανώνουν σωματεία, συνδικάτα και σύλλογοι”, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Επιτροπή.

Φ. Κωνσταντινίδης: Στόχος η αποτροπή
των πολιτών να πηγαίνει σε διαδηλώσεις

Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη στη Βουλή, για τις διαδηλώσεις, θα είναι αποτροπή, για να πηγαίνει ο κόσμος σε διαδηλώσεις και απεργιακές συγκεντρώσεις, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να κατηγορηθεί για οτιδήποτε και ίσως είναι μια προετοιμασία ενός «θερμού» φθινοπώρου, αν θεωρήσουμε ότι η ανεργία και τα προβλήματα της οικονομίας θα γιγαντωθούν, τόνισε ο Φίλιππος Κωνσταντινίδης πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ.
Ο κ. Κωνσταντινίδης μίλησε στο «Ράδιο ΕΝΑ» και κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες σήμερα Πέμπτη στις 7.30 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στην πλατεία Αγ. Νικολάου.
Όπως είπε, το νομοσχέδιο που έρχεται για ψήφιση στη Βουλή την Πέμπτη δεν είναι θετική εξέλιξη, γενικότερα για τους αγώνες των εργαζομένων και για τις διαδηλώσεις των ίδιων των πολιτών. «Τα συνδικάτα, όπως είναι η ΑΔΕΔΥ, ό,τι έχουν να κάνουν, το κάνουν στο φως, δεν είναι κάτι κρυφό, που έχει άλλες σκοπιμότητες. Αυτά που υπαινίσσεται το υπουργείο, μέσα από το νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή, ότι πρέπει να αναφέρεται, ο τόπος, ο χρόνος, ο σκοπός, δεν ισχύουν, γιατί στις ανακοινώσεις μας, αναφέρονται τα πάντα. Άρα σε ένα δημόσιο έγγραφο και σε μια δημόσια δήλωση, δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο που πρέπει να κάνει ένα συνδικάτο», τόνισε.

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας
στη συγκέντρωση ενάντια στο ν/σ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες στην πλατεία Αγίου Νικολάου σήμερα Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 7.30 μμ στην συγκέντρωση ενάντια στο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο Χρυσοχοϊδη. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «συμμετέχουμε στο κάλεσμα του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που θέλει να καταργήσει συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες και να μας γυρίσει στις σκοτεινές εποχές του κράτους- χωροφύλακα. Απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που ανάγει την αστυνομία σε απόλυτο ρυθμιστή του δικαιώματος των πολιτών να συνέρχονται ελεύθερα και προβλέπει ακόμα και την ευθύνη των διοργανωτών μιας κινητοποίησης για οτιδήποτε συμβεί σε αυτή, αν κριθεί ότι δεν την προφύλαξαν επαρκώς – αν δεν πείσουν δηλαδή για τις επιδόσεις τους στην καταστολή! Χρέος όλων μας είναι να υψώσουμε τείχος Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Ο πραγματικός κίνδυνος για την οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου δεν είναι οι δημοκρατικές ελευθερίες, όπως θέλει να μας πείσει η Κυβέρνηση. Είναι οι καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές, η φτωχοποίηση της κοινωνίας και η περιστολή της δημοκρατίας».

«ΜέΡΑ25 Μαγνησίας»: Συμμετοχή
στη συγκέντρωση στον Άγιο Νικόλαο

Στη σημερινή συγκέντρωση που διοργανώνεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις, θα συμμετάσχει σύμφωνα με ανακοίνωση του, το «ΜέΡΑ25 Μαγνησίας». Η Κυβέρνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, αιφνιδιαστικά και μέσα στο καλοκαίρι φέρνει προς ψήφιση ένα αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό νομοσχέδιο χουντικής κοπής και έμπνευσης ώστε να περιορίσει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.
“Γνωρίζουν καλά στη ΝΔ ότι με τα όσα έχουν ήδη συμφωνήσει στη συνέχιση του μνημονιακού “μονοδρόμου” αναμένεται να υπάρξουν έντονες και μαζικές αντιδράσεις από μια κοινωνία που βιώνει στο πετσί της όλες αυτές τις βάρβαρες πολιτικές της λιτότητας, εδώ και μια δεκαετία. Η προετοιμασία τους απέναντι στο κίνημα και τους δημοκρατικούς πολίτες έχει ξεκινήσει καιρό τώρα με την πολιτική της προληπτικής καταστολής, μέρος της οποία οι Βολιώτες ζήσαμε στις πρόσφατες κινητοποιήσεις ενάντια στην καύση σκουπιδιών, τονίζεται χαρακτηριστικά από το ΜέΡΑ 25 Μαγνησίας, το οποίο καλεί τα μέλη του σε ανυπακοή ενάντια στο νομοθέτημα της κυβέρνησης. Ζητά την άμεση απόσυρσή του και συμμετέχει στη σημερινή συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αγίου Νικολάου.

Αντίθετη στο νομοσχέδιο
η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας

Στη σημερινή συγκέντρωση στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου θα συμμετάσχει και η Λαϊκή Ενότητα Μαγνησίας εκδηλώνοντας την αντίδρασή της στο νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις.
Σε σχετική ανακοίνωση η ΛΑΕ προωθεί το κείμενο της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση που επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως ” Καμία συναίνεση δεν μπορεί να υπάρχει στις απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να προσδώσει τη φενάκη της όποιας «νομιμοποίησης» στον αντιδραστικό της κατήφορο.
Τα μέλη της Επιτροπής για την Ελευθερία στη Διαδήλωση τονίζουν στην ανακοίνωση πως η κυβέρνηση οφείλει να αποσύρει το νομοσχέδιο απαγόρευσης των διαδηλώσεων ως έχει και ο λαός με μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα να αποκρούσει την επίθεση στα πιο θεμελιώδη του δικαιώματα, τη φίμωση της κοινωνίας. Τέλος, η ΛΑΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ανακοινώνει πως συμμετέχει στην Επιτροπή για την Ελευθερία στη Διαδήλωση και απευθύνει κάλεσμα προς όλους στη συγκέντρωση στη πλατεία Αγίου Νικολάου σήμερα, Πέμπτη 9/7/2020 ώρα 7.30 το απόγευμα.

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ
Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας είναι αντίθετη και ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου, που απαγορεύει ουσιαστικά τις διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών και συλλογικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τη σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση που διοργανώνει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σήμερα Πέμπτη 9/7, στις 7.30 μμ στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.