Δύο Σύριοι ήρθαν σε επαφή μέσω … Τικ Τοκ με Τούρκο διακινητή κι αντί για Γερμανία έφθασαν Βόλο

Συνελήφθησαν μαζί με τον οδηγό του φορτηγού

Στην πατρίδα του θα επιστρέψει ο Τούρκος οδηγός φορτηγού, στην καρότσα του οποίου κρύβονταν δύο μετανάστες από την Συρία, καθώς μετά την απολογία του χθες στον ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με όρο την εμφάνιση μια φορά τον μήνα στο Ελληνικό Προξενείο της Άγκυρας, και εγγυοδοσία ύψους 2.000 €.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος από την Τουρκία αρνήθηκε την κατηγορία της μεταφοράς παράτυπων μεταναστών, είπε ότι δεν γνώριζε ότι στο αυτοκίνητο βρισκόταν οι δύο νεαροί και εκτίμησε ότι μπήκαν στην καρότσα του φορτηγού του σε χώρο στάθμευσης που σταμάτησε καθ’ οδόν προς την Ελλάδα.

Ο αλλοδαπός οδηγός συνελήφθη την Δευτέρα από άνδρες του Λιμεναρχείου Βόλου, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο φορτηγό τελωνειακοί του Βόλου. Εκεί εντοπίστηκαν δύο άνδρες από τη Συρία, ηλικίας 24 και 30 ετών, οι οποίοι βρισκόταν για καιρό στην Τουρκία, όπου ήρθαν σε επαφή μέσω της πλατφόρμας Τικ Τοκ με Τούρκο διακινητή. Τους έταξε πως θα καταφέρουν να βρεθούν ο μεν ένας στη Γερμανία για να εργαστεί και ο δε δεύτερος στην Ολλανδία.
Αφού πλήρωσαν από 2.000 € ο καθένας, τους επιβίβασαν σε φορτηγό, το οποίο είχε ως προορισμό την Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, μεταφέροντας συσσωρευτές. Έμειναν κρυμμένοι από την περασμένη Παρασκευή μέσα στην καρότσα, περνώντας από το τελωνείο των Κήπων του Έβρου. Το φορτηγό έφτασε σε χώρο του Τελωνείου του Βόλου και σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στο φορτίο το πρωί της Δευτέρας, εντοπίστηκαν οι δύο Σύριοι. Ειδοποιήθηκαν λιμενικοί οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του 30χρονου Τούρκου οδηγού και των νεαρών ανδρών.

Την Τρίτη οι δύο Σύριοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα. Κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή, ενώ μεταφέρθηκαν εκ νέου στην Αστυνομία για να παραμείνουν κρατούμενοι, καθώς αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.
Το φορτηγό που ανήκει σε εταιρεία με έδρα την Τουρκία κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα στις αρμόδιες αρχές για άρση της κατάσχεσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.