Δυο τραυματίες και καταστροφές σε όλο το Βόλο άφησε πίσω του το ισχυρό μπουρίνι (video και φωτογραφίες)

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα άφησε η νεροποντή

Δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός από το πρωτοφανές μπουρίνι που έπληξε χθες το απόγευμα το Βόλο και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή με πτώσεις δέντρων, κατολισθήσεις και εγκλωβισμούς αυτοκινήτων σε δρόμους.

Το μπουρίνι διήρκεσε 45 λεπτά στον Βόλο και οι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν – ευτυχώς – ελαφρά από κλαδιά που έπεσαν από δέντρα, λόγω των θυελλωδών ανέμων και ισχυρών βροχών που έπληξαν την πόλη. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο οδικό δίκτυο, αφού χρειάστηκε ο απεγκλωβισμός ενός μωρού και των γονιών του από το αυτοκίνητό τους.

Στην Πυροσβεστική τα τηλέφωνα «έσπασαν» από κατοίκους που ζητούσαν βοήθεια για την απάντληση νερού και εγκλωβισμένων, όπως και στο Λιμεναρχείο για βάρκες που βρίσκονταν στη θάλασσα, επειδή κάποιοι αγνόησαν τις προβλέψεις των μετεωρολόγων και βγήκαν στα ανοιχτά, με αποτέλεσμα η κακοκαιρία να τους βρει ανοιχτά της θάλασσας.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα άφησε η νεροποντή στη Νεάπολη και τα Παλαιά, όπου οι κάτοικοι προσπαθούσαν να ξεβουλώσουν τα φρεάτια.

Από τις δυνατές ριπές του ανέμου, ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, χωρίς ρεύμα έμειναν πολλές περιοχές.

Τρομερής έντασης θύελλα
Τρομερής έντασης θύελλα με χαρακτηριστικά τις σφοδρές ριπές ανέμου, την καταρρακτώδη βροχή και την παντελή έλλειψη ορατότητας σάρωσε τον Βόλο. Η πρωτοφανής σε ένταση θύελλα ξεκίνησε στις 16.45 με ξαφνικό αέρα σου σάρωσε την περιοχή μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Είναι χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει και το meteo.gr, ότι η θερμοκρασία παρουσίασε πτώση 12°C σε 30 λεπτά και η μέγιστη ριπή ανέμου έφτασε τα 87 km/h. Το συνολικό ύψος βροχής ανήλθε στα 62.6 mm σε διάστημα 1 ώρας, ενώ εκδηλώθηκε και ψιλό χαλάζι.
Η ποσότητα του νερού που έπεσε στον Βόλο από τα πρώτα λεπτά της θύελλας ήταν πρωτοφανής και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ την ίδια ώρα σε πολλές περιοχές έπεφτε χαλάζι που προκάλεσε ζημιές σε αυτοκίνητα, που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω της έλλειψης ορατότητας. Δεκάδες τέντες σπιτιών και διαμερισμάτων έχουν καταστραφεί, ενώ δέντρα και κλαδιά δέντρων έχουν πέσει σε πολλούς δρόμους και πάρκα του Βόλου.

Προβλήματα σε όλο το Βόλο
Προβλήματα σημειώθηκαν τόσο στη Νέα Ιωνία, στη Νεάπολη με σπίτια και μαγαζιά να πλημμυρίζουν, όσο και στις Αλυκές.
Επίσης, στον παραλιακό της Αγριάς όπως φαίνεται κι από το βίντεο παρακάτω πλημμύρισε και η κυκλοφορία γινόταν με ιδιαίτερη προσοχή από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Όπως αναφέρεται και στη σελίδα της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Βόλου «Στο πολύ δυνατό μπουρίνι που χτύπησε τον Βόλο βοήθησε άμεσα η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων με τα δύο οχήματα και εθελοντές για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων».

Στην Αγριά:

Σε κεντρικούς οδούς του Βόλου:

Δείτε βίντεο με την πλημμυρισμένη Ιάσονος:
Πλημμύρισαν οι κεντρικοί δρόμοι του Βόλου από την έντονη νεροποντή που έπληξε την πόλη νωρίς το απόγευμα. Χαρακτηριστικό το βίντεο του κ. Φίλλιπου Σαμαλέκου από την οδό Ιάσονος που δείχνει πλημμυρισμένη την οδό και ακινητοποιημένα οχήματα.

Αδιάβατος δρόμος η Βασσάνη λόγω καθιζήσεων στα σημεία όπου υπάρχουν τομές λόγω έργων της ΔΕΥΑΜΒ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.