Έχει σχέσεις με ΕΥΠ ο Μπέος;

Πως είναι δυνατόν να γνωρίζει ότι γίνονται καταγραφές συνομιλιών πολιτικών στην Αθήνα και εκδοτών στο Βόλο;

Μέγα πολιτικό θέμα έχει δημιουργήσει ο εκλεγμένος δήμαρχος Βόλου και ευρισκόμενος σε αργία, Αχιλλέας Μπέος, με όσα είπε στην απολογία του την προηγούμενη Παρασκευή στο Κακουργιοδικείο Αθηνών, σχετικά με την ΕΥΠ, αλλά και όσα παλαιότερα είχε πει σε δυο συνεντεύξεις του, στον κ. Σωτήρη Πολύζο στο TRT. Ο κ. Μπέος, με τις τοποθετήσεις του, αφήνει πολλά ερωτηματικά για τις σχέσεις του με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που όντως αν υπάρχουν δημιουργεί τεράστιο θέμα πως είναι δυνατόν ένας υπόδικος που κατηγορείται με τέσσερα κακουργήματα, μπορεί να έχει πληροφορίες μέσα από αυτήν, για την καταγραφή συνομιλιών υψηλών προσώπων και δυο εκδοτών του Βόλου. Την Παρασκευή στην απολογία του ο κ. Μπέος διερωτήθηκε πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει στην δικογραφία της δίκης του, η συνομιλία που είχε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ, κ. Αθανασίου (άραγε με ποιον;) και στην οποία ήταν μπροστά όπως είπε ο Αχιλλέας Μπέος και όπως τόνισε ήξερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης καταγράφονταν από την ΕΥΠ για όσα έλεγε στην συζήτηση, για τα οποία όμως δεν κατέθεσε στο δικαστήριο. Μάλιστα, ο εκλεγμένος δήμαρχος Βόλου τόνισε με την…βαρύτητα την γνώμης του ότι κάποιοι από την ΕΥΠ τα «πήραν» για να αποκρύψουν αυτό το στοιχείο που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ κ. Αθανασίου ενώπιον του.
Το μέγα ερώτημα που τίθεται, είναι πως είναι δυνατόν ο Αχιλλέας Μπέος να γνωρίζει και από ποιον δίαυλο, ότι παρακολουθούσε ο «κοριός» της ΕΥΠ ένα ανώτερο πολιτικό πρόσωπο της κυβέρνησης της ΝΔ, τον κ. Αθανασίου, και πως ήταν δυνατόν την ίδια ώρα να παρακολουθεί και ο ίδιος την συνομιλία. Σ’ αυτό το ερώτημα θα πρέπει να προστεθεί ένα δεύτερο στοιχείο, πως είναι δυνατόν δέκα βουλευτές της ΝΔ να ζητούν με κατατεθειμένη τροπολογία στη Βουλή την αλλαγή του Νόμου για την διάθεση σε αργία αιρετών για κακούργημα πριν τελεσιδικήσει η απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο. Η τροπολογία είχε σταματήσει από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, λίγους μήνες αφότου ορκίστηκε δήμαρχος τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Αχιλλέας Μπέος.
Στα όσα απολογήθηκε στο Κακουργιοδικείο ο Αχιλλέας Μπέος για την ΕΥΠ, έρχονται να προστεθούν τα όσα ανέφερε σε δυο συνεντεύξεις που έδωσε στο TRT και στον Σωτήρη Πολύζο, για καταγραφή συνομιλίας από την ΕΥΠ (;) δυο εκδοτών εφημερίδων του Βόλου, με τους οποίους καθυβρίζει καθημερινά και επιθυμεί να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους για να πάψουν να του ασκούν κριτική. Μάλιστα, για το ίδιο θέμα, το σάιτ που απηχεί τις προσωπικές του απόψεις, ανήρτησε δημοσίευμα στο οποίο ανέφερε το γεγονός αυτό που ακούστηκε από το στόμα του εκλεγμένου δημάρχου. Έγραφε «Τυχαία υποκλοπή θ’ ανάψει φωτιές στη Μαγνησία; – Φήμες και αναστάτωση για τοπικά ΜΜΕ. Μια περίεργη υπόθεση, αν πιστέψουμε της φήμες που κυκλοφορούν, απασχολεί το τελευταίο διάστημα τις αρμόδιες Αρχές, αφού σε νόμιμη έρευνα που πραγματοποιούνταν με τον υπερκοριό της ΕΥΠ, γι΄άλλη υπόθεση, καταγράφηκαν συνομιλίες στις οποίες φέρονται να συνομιλούν δυο γνωστά ονόματα στο χώρο της Ενημέρωσης και να ανταλλάσσουν προτάσεις για το πώς, με αθέμιτους τρόπους μπορούν να παρακάμψουν το «μπλοκ» στους λογαριασμούς των επιχειρήσεών τους από την Εφορία και έτσι να κλέψουν το Δημόσιο!
Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πληροφορίες, που πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί από τις αρμόδιες αρχές, οι δύο συνομιλητές, αναφέρονται στην κάλυψη που τους παρέχουν συγκεκριμένοι πολιτικοί παράγοντες, αλλά και κόμματα και συζητούν ακόμα και τρόπους κοινής επιχειρηματικής πορείας. Οι αρχές φέρονται να εξετάζουν αν υπάρχει τρόπος να αξιοποιηθούν οι συνομιλίες αυτές, αφού καταγράφηκαν τυχαία, και να ανοίξει η υπόθεση, ωστόσο αν η πληροφορία, ότι ήδη αντίγραφα βρίσκονται στα χέρια γνωστού δημοσιογράφου «σκανδαλοθήρα» με πολύ γνωστή τηλεοπτική εκπομπή, καθιστά την όποια εξέλιξη απρόβλεπτη και πάντως ιδιαίτερα πιπεράτη». Τις δυο αυτές καταγγελίες του ο Αχιλλέας Μπέος, ασφαλώς και θα πρέπει να κληθεί και να εξηγήσει ο ίδιος στις αρχές της χώρας, ποιον ρόλο παίζει ένας εκλεγμένος δήμαρχος από το λαό του Βόλου και αν έχει σχέσεις και ποιες είναι αυτές με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.