Τραμπουκισμοί Μπέου κατά Βολιώτη – Λημνιού: Θα σας κάνω “μαύρους” στο ξύλο (βίντεο)

Εμπόδισαν την είσοδό τους στην παρουσίαση της επένδυσης της Medittarenean Gas στο δημαρχείο Βόλου!
166
Shares

Επεισόδιο προκλήθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, στο δημαρχείο του Βόλου, πριν πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της υποψήφιας νέας επένδυσης που αφορά στη δημιουργία Μονάδας Αποθήκευσης, Αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι του Βόλου.

Ο κ. Στέλιος Λημνιός, μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας έφτασε στο Δημαρχείο και θέλησε να παρευρεθεί στην παρουσίαση, όταν ο σύμβουλος του δημάρχου Βόλου Γιώργος Σκλιάς του απαγόρευσε την είσοδο, λέγοντας πως οι θέσεις είναι περιορισμένες και έχουν καλυφθεί και αφορούν σε δημοσιογράφους.

Ο κ. Λημνιός επίμονα ζητούσε να εισέλθει στον χώρο, προκειμένου να ενημερωθεί, όπως έλεγε,  για την επένδυση που αφορά στην πόλη, όμως ο σύμβουλος του Αχ. Μπέου του έκλεινε τον δρόμο. Στο σημείο αυτό παρενέβη και ο αντιδήμαρχος κ. Μαλαματίνης που προσπαθούσε να εμποδίσει τον κ. Λημνιό να ανέβει τις σκάλες για να φτάσει στην αίθουσα. Πιάστηκαν στα χέρια, του έκλεισαν την πόρτα και μετά από λίγα λεπτά ήρθε και ο κ. Κώστας Βολιώτης ζητώντας κι εκείνος να εισέλθει στον χώρο της παρουσίασης της επένδυσης στο λιμάνι.

Αφού για αρκετά λεπτά συνεργάτες του Αχ. Μπέου τους έκλειναν κάθε δίοδο, ο κ. Λημνιός κατάφερε απωθώντας τους να εισέλθει στον διάδρομο και τον ακολούθησε και ο κ. Βολιώτης. Τα δύο μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας έφτασαν στην αίθουσα και κάθισαν για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Μετά από λίγο την εμφάνισή του έκανε ο Αχ. Μπέος ο οποίος τους  απείλησε ότι θα τους κάνει μαύρους στο ξύλο εάν κάνουν φασαρία, τους “στόλισε” με διάφορα επίθετα και υβρεολόγια, ενώ τους απαγόρευσε να απευθύνουν κάθε ερώτηση προς τους υποψήφιους επενδυτές. Μάλιστα, συνεργάτες του Αχ. Μπέου κάλεσαν και την Αστυνομία, που αρχικά ζήτησε από τους κ.κ. Λημνιό και Βολιώτη να βγουν από την αίθουσα, ενώ έπειτα τους ενημέρωσε ότι η κλήση έγινε για το γεγονός πως δεν πέρασαν τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης. Οι δύο άνδρες επέδειξαν τα πιστοποιητικά στους αστυνομικούς και τόνισαν πως δεν θα φύγουν από την αίθουσα.

Οι άνδρες της αστυνομίας είπαν στα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον τους ο Γ. Σκλιάς, με τον κ. Λημνιό να τονίζει πως δεν πρόκειται να φύγει από την αίθουσα με “προφορική” μήνυση και αντέτεινε ότι θα υποβάλλει κι εκείνος από την πλευρά του προς τον Δήμαρχο Βόλου για απειλή και εξύβριση.

Τα πνεύματα ηρέμησαν, η παρουσίαση έγινε με την παρουσία των μελών της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας, ενώ στο τέλος ο  Αχ. Μπέος τους απαγόρευσε να κάνουν οποιαδήποτε ερώτηση προς τους υποψήφιους επενδυτές, λέγοντας πως “εδώ αποφασίζω εγώ”.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.