Έφτασαν στο Βόλο οι έντεκα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου που βρίσκονταν στην Ιταλία

Συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus

Στο Βόλο έφθασαν σήμερα τα ξημερώματα οι έντεκα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου και οι δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί τους, οι οποίοι βρίσκονταν στην Περούτζια της Ιταλίας συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών –erasmus.Η εν λόγω περιοχή της Ιταλίας συγκαταλέγεται στις «μη επικίνδυνες», παρόλα αυτά οι γονείς των παιδιών, εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν τα παιδιά τους πίσω στο Βόλο. Οι μαθητές με τους καθηγητές τους, έφθασαν στην πόλη, ενώ ο διευθυντής του σχολείου βρήκε λεωφορείο για να μεταφέρει μόνο την βολιώτικη μαθητική αποστολή, από την Αθήνα στον Βόλο απευθείας.

Μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού και την καραντίνα, που τέθηκαν πολλές ιταλικές επαρχίες, οι γονείς θορυβημένοι, ζήτησαν να επιστρέψουν τα παιδιά τους πίσω στο Βόλο. Οι συνοδοί καθηγητές, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ Σωκράτη Σαβελίδη, κινητοποιήθηκαν και με μεγάλο κόπο κατάφεραν και βρήκαν εισιτήρια επιστροφής.
Η μαθητική αποστολή, αποχώρησε χθες από την Περούτζια, που θα πρέπει να σημειωθεί πως ήταν μία περιοχή μη επικίνδυνη για εμφάνιση κορωνοϊού, ταξίδεψε στη Ρώμη απ’ όπου και αναχώρησε για την Αθήνα αεροπορικώς.
Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κανόνισε να μεταφερθούν τα παιδιά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί με λεωφορείο από την Αθήνα στο Βόλο.
Να σημειωθεί πως ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που από την πρώτη στιγμή βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία και με τους μαθητές στην Ιταλία και με τους γονείς τους, αλλά και με άλλους γονείς μαθητών σχολείων του Βόλου, θα υποδεχόταν τα παιδιά στο Βόλο, την ώρα έλευσής τους με το λεωφορείο.

Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Καραφέρης ανέφερε πως οι μαθητές επέστρεψαν στο Βόλο και στις οικογένειές τους τα ξημερώματα.
“Όλα κύλησαν ομαλά. Τα παιδιά έφτασαν στο Βόλο και στις οικογένειές τους. Δεν ασθενεί κανένα παιδί. Περιμένουμε να εξομαλυνθούν τώρα τα πράγματα, να ρίξουμε τους τόνους και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα”, είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του σχολείου.
Αναφορικά με αντιδράσεις κάποιων γονέων, που επιθυμούσαν να τεθούν σε καραντίνα τα έντεκα αυτά παιδιά, ο κ. Καραφέρης σημείωσε πως με τους γονείς υπάρχει ένας γόνιμος διάλογος και συνεννόηση, ενώ σημείωσε πως αρμόδιο για να δώσει περαιτέρω οδηγίες, εφόσον χρειαστούν, είναι το Υπουργείο Παιδείας. Ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου επανέλαβε τέλος πως κανένα από τα παιδιά δεν νοσεί και υπογράμμισε πως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι για το θέμα.
Αντιδράσεις γονέων
Στο μεταξύ έντονες και πιεστικές ήταν οι αντιδράσεις αρκετών γονέων του 1ου Γυμνασίου Βόλου, οι οποίοι ζητούσαν τα τεθούν σε καραντίνα τα παιδιά, που ήρθαν το πρωί στο Βόλο από την Ιταλία, φοβούμενοι τυχόν μετάδοση του ιού!
Την ίδια στιγμή, ορισμένοι γονείς του 5ου Γυμνασίου Βόλου και του 2ου Ν. Ιωνίας ζητούν να μπουν σε καραντίνα και Ιταλοί μαθητές που βρίσκονται στον Βόλο, καθώς ταξίδεψαν από την Ιταλία, όταν εμφανίστηκε ο ιός.
Η Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου Βόλου με έγγραφό της προς τη Δευτεροβάθμια κατέθεσε τα ερωτηματικά της σχετικά με τη λήψη περαιτέρω μέτρων ασφαλείας, έγγραφο το οποίο η Διεύθυνση προώθησε και στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Παιδείας και αναμένει απαντήσεις.
Από την πλευρά της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας μεταφέρει κάθε αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο και θα δώσει τις απαραίτητες κατευθύνσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.