«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας Γιάννης Παπαγεωργίου

Νοσηλευόταν με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Αύριο στη μία το μεσημέρι η κηδεία του

Από τη ζωή έφυγε ο πρώην Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Παπαγεωργίου, σε ηλικία 81 ετών, μετά από νοσηλεία του Νοσοκομείο Βόλου καθώς είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.
Ο 81χρονος, ο οποίος αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα, άφησε την τελευταία του πνοή στην Α΄Κλινική κορωνοϊού σήμερα λίγη ώρα μετά τις 12 το μεσημέρι.Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020 στη μία το μεσημέρι απ΄ τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου – Ν. Κοιμητηρίου Βόλου, σε στενό οικογενειακό κύκλο , λόγω της περιρρέουσας κατάστασης

Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου, γεννήθηκε το 1939 στον Βόλο και φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στην Αγγλία και στον Καναδά. Διετέλεσε ποδοσφαιριστής και μετέπειτα πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου το 1975, και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος Βόλου το 1978. Από το 1983 έως το 1987 υπήρξε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1990, ενώ αργότερα προσχώρησε στην «Πολιτική Άνοιξη».

Ήταν γιος του βουλευτή Μαγνησίας του Κόμματος των Φιλελευθέρων και αργότερα της ΕΡΕ, Νικολάου Παπαγεωργίου. Υπήρξε μέλος της Νεολαίας της ΕΡΕ. Διατέλεσε για πολλά χρόνια διευθυντής του ΕΣΥ στο Νοσοκομείο Λαμίας. Βουλευτής εξελέγη το 1989.

Η ιστορία της Κλινικής Παπαγεωργίου την οποία παρέλαβε ο Γιάννης Παπαγεωργίου από τον πατέρα του, ξεκινά από το μακρινό 1937, τότε ως Μαιευτική Κλινική του Νικόλαου Παπαγεωργίου. Ο Dr μαιευτήρ γυναικολόγος, παππούς του νυν ιδιοκτήτη της κλινικής Νικόλαου Ι. Παπαγεωργίου, αναθέτει σε γνωστό αρχιτέκτονα την ανέγερση του κτιρίου της κλινικής στην οδό Δημητριάδος 221, όπου βρίσκεται και σήμερα. Αρχικά, το κτίριο ήταν διόροφο με ημιυπόγειο. Στο ισόγειο στεγαζόταν το ιατρείο, με είσοδο από την οδό Δημητριάδος. Στον πρώτο όροφο λειτουργούσε η γυναικολογική-μαιευτική κλινική με 8 θαλάμους νοσηλείας.
Το 1974, ο υιός του Νικόλαου Παπαγεωργίου επίσης μαιευτήρας γυναικολόγος Ιωάννης Παπαγεωργίου, αναλαμβάνει τη διεύθυνση της κλινικής, η οποία είχε ήδη αποκτήσει την τελική της, σημερινή μορφή (πενταόροφο κτίριο). Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου διηύθυνε την Κλινική έως το 1989.
Τον Ιανουάριο του 2010, έπειτα από ορισμένες αναγκαίες επεμβάσεις τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου, ξεκινάει η λειτουργία της Νευρολογικής Κλινικής του Νικόλα Ι. Παπαγεωργίου, εγγονού του ιδρυτή της Κλινικής Νικόλαου Παπαγεωργίου, ιατρού νευρολόγου. Ο Νικόλας αποτελεί την τρίτη γενιά ιατρών της οικογένειας Παπαγεωργίου.

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Παπαγεωργίου ανάρτησε στο Twitter ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς:
Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του υπέροχου ανθρώπου, στενού μου φίλου, επιστήμονα, αγωνιστή της παράταξης, Γιάννη Παπαγεωργίου.
Εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
— Σαμαράς Αντώνης (@samaras_antonis) December 15, 2020

Ο Βουλευτής Μαγνησίας κ. Χρήστος Μπουκώρος εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον χαμό του πρώην Βουλευτή λέγοντας: Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του πρώην βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παπαγεωργίου.
Ο Γιάννης Παπαγεωργίου υπηρέτησε με πάθος και ανιδιοτέλεια τον τόπο του. Υπηρέτησε την επιστήμη ως ένας από τους πιο πετυχημένους γυναικολόγους – μαιευτήρες του Βόλου. Υπηρέτησε την παράταξη ως βουλευτής και στέλεχος. Αφησε το αποτύπωμά του και στον αθλητισμό για δεκαετίες ως ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου.
Από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τα κοινά ο Γιάννης Παπαγεωργίου με τίμησε με την πολιτική και την προσωπική του φιλία. Οι επαφές μας υπήρξαν πυκνές και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το ενδιαφέρον του για την πορεία της Μαγνησίας και της Ελλάδας υπήρξε έντονο, γνήσιο και διαρκές μέχρι το πέρας της ζωής του.
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Κατερίνα, στα παιδιά του Νίκο και Έλενα και σε όλο το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, από το οποίο αγαπήθηκε και εκτιμήθηκε ως ένας γνήσιος πατριώτης με αστείρευτη διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και στον άνθρωπο.
Καλό ταξίδι φίλε Γιάννη”.

Συλλυπητήρια δήλωση από τον Βουλευτή Ν. Μαγνησίας Θανάση Λιούπη

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γιάννη Παπαγεωργίου, που «έφυγε» σήμερα ξαφνικά από τη ζωή.
Ένας αγαπητός και εξαίρετος φίλος, που υπηρέτησε με συνέπεια την επιστήμη και την παράταξή μας.
Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια και να ευχηθώ δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια και τους οικείους του.
Καλό παράδεισο φίλε Γιάννη».

Συλλυπητήρια δήλωση Κων. Μαραβέγια
για την απώλεια του Γιάννη Παπαγεωργίου

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Παπαγεωργίου, εξέφρασε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, επισημαίνοντας σε δήλωσή του τα ακόλουθα:
Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Γιάννη Παπαγεωργίου, έναν εξαίρετο επιστήμονα, με διάθεση προσφοράς στην κοινωνία και τον τόπο του.
Υπηρέτησε με συνέπεια τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας από τα νεανικά του χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του στην πολιτική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και τον αθλητισμό. Επίσης, τιμήθηκε από τους συναδέλφους του γιατρούς που τον εξέλεξαν πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας και αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Ο Γιάννης Παπαγεωργίου υπήρξε ενεργός πολίτης με υψηλή αίσθηση της προσφοράς, που είχε κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλων.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Γ. Σούρλας: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Παπαγεωργίου

Στον αποχαιρετισμό του ο πρώην Υπουργός Υγείας Γ. Σούρλας, αναφέρει, ότι “ο Γιάννης έφυγε αθόρυβα, όπως αθόρυβη, συνετή, σεμνή, ήπια αλλά και δημιουργική ήταν η διαδρομή του στην κοινωνία, την επιστήμη και την πολιτική.
Στην κοινωνία την οποία αγάπησε και υπηρέτησε ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς με την δράση του στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, σε εκδηλώσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

Την ιατρική, με την άρτια επιστημονική κατάρτιση ως γυναικολόγος – μαιευτήρας την υπηρέτησε ως λειτούργημα μέσα στα πλαίσια της ιατρικής δεοντολογίας και της ανθρωπιστικής ευπρέπειας.

Στην πολιτική δώσαμε στην Βουλή μαζί αγώνες για τη Μαγνησία και την Ελλάδα. Ως βουλευτής, στήριξε με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα που από την θέση του Υπουργού Υγείας δίναμε μάχες για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Βάλαμε τα θεμέλια και φαίνεται ότι αντέχουν μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης θα λείψει, ιδιαίτερα από την οικογένειά του, τους συγγενείς και τους φίλους του, αλλά άφησε παρακαταθήκες που θα κρατούν ζωντανή την μνήμη του και αυτό είναι σπουδαίο.

Σημασία δεν έχει το πέρασμα από την ζωή, αλλά τι αφήνεις όταν φεύγεις και ο Γιάννης άφησε πολλά”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.