«Έφυγε» από τη ζωή ο Θανάσης Κοντονίνας

O πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας- Νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Βόλου

Από τη ζωή “έφυγε” σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας Θανάσης Κοντονίνας, ο οποίος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Βόλου τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας εγκεφαλικού επεισοδίου που είχε υποστεί.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη σε συγγενείς, φίλους, συναδέλφους του αλλά και σε όλους τους συνδικαλιστές, καθώς επρόκειτο για έναν άνθρωπο εξωστρεφή, ευγενικό και δυναμικό, δίνοντας πάντα παρών στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Ο Θανάσης Κοντονίνας είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Βόλου, υπήρξε ενεργός συνδικαλιστής και μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, μέλος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και επί χρόνια διατηρούσε κατάστημα παιδικών ενδυμάτων στην οδό Αντωνοπούλου.
Η κηδεία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 18 Ιανουαρίου στις 12:00μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων. Η σορός θα βρίσκεται στον Ι.Ν. από τις 10.30 το πρωί. Παράκληση της οικογένειας αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού.
Ο Όμιλος Καρεκλίδη εκφράζει τα συλλυπητήριά του.

Ψηφίσματα φορέων και Συλλόγων

Ψήφισμα για το θάνατο του Θανάση Κοντονίνα, εξέδωσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Επιμελητήριο και να κατατεθεί στη μνήμη του χρηματικό ποσό στο Ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες”.
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, σε δελτίο Τύπου, αναγνώρισε τη δράση και την προσφορά του εκλιπόντος συνδικαλιστή στα κοινά της πόλης και εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του
Ψήφισμα εξέδωσε και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ Μαγνησίας μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του προέδρου του Συλλόγου, που, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες για πολλά χρόνια τόσο σε πολλά συνδικαλιστικά όργανα και συλλόγους όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της πόλης.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα, μεταξύ άλλων να διαθέσει στη μνήμη του ποσό των 150 ευρώ ισομερώς στο Γηροκομείο Βόλου, στο Σύλλογο Νεφροπαθών και στη Φλόγα Βόλου.
Και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εξέδωσε ψήφισμα για το χαμό του Θανάση Κοντονίνα, ο οποίος είχε διατελέσει σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και για πολλά χρόνια μέλος. Το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε, μεταξύ άλλων, να καταθέσει χρηματικό ποσό στη μνήμη του στο ίδρυμα “Άσπρες Πεταλούδες.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν τον Θανάση Κοντονίνα, ως αγωνιστή της πρώτης γραμμής και καλούν όλους τους συνταξιούχους στην κηδεία του, για να δώσουν τον τελευταίο τους χαιρετισμό.
Ειδικότερα, σημειώνουν “ο Θανάσης Κοντονίνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ-ΤΑΕ νομού Μαγνησίας, η ψυχή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, ο αγωνιστής της πρώτης γραμμής του συνταξιουχικού κινήματος, για την αξιοπρέπεια ,για την ίδια την ζωή, δυστυχώς, έχασε την μάχη της δικής του ζωής… Από σήμερα το συνταξιουχικό κίνημα στην Μαγνησία είναι φτωχότερο. Θα μας λείπει ο γελαστός και πάντα αισιόδοξος Θανάσης, θα μας λείπει ο μεστός και δυνατός λόγος του, θα μας λείπει το χιούμορ, η φαντασία του. Θα τον θυμόμαστε όλοι, η μνήμη του θα μας είναι δύναμη να συνεχίζουμε δυναμικά τις διεκδικήσεις μας”.

«Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον συναγωνιστή Θανάση Κοντονίνα»
Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ αποχαιρετά τον συναγωνιστή Θανάση Κοντονίνα, που έφυγε εντελώς ξαφνικά από τη ζωή. Έναν άνθρωπο που όλη του η ζωή του ήταν αφιερωμένη στην υπεράσπιση των συμφερόντων και των δικαιωμάτων του λαού μας.
Ο Θανάσης Κοντονίνας συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ πολλές δεκαετίες. Ήταν μπροστάρης στους αγώνες με τις θέσεις του ΚΚΕ σε πολλούς τομείς που υπηρέτησε στο κίνημα. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου, Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίων Αναργύρων, μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ Βόλου.
Όλοι θα θυμόμαστε την παρουσία και την καθημερινή προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες. Τη ζωντάνια του και το ενδιαφέρον του για κάθε ζήτημα. Τη συνέπεια με την οποία υπηρέτησε το λαϊκό δίκιο. Τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, τον πολιτισμό, την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης των αγώνων του λαού μας και της εθνικής αντίστασης, τα προβλήματα της πόλης. Ήταν ακούραστος, ανήσυχος και ασυμβίβαστος μαχητής. Ο Θανάσης θα αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικής ζωής και δράσης.
Η Τ.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.