“Έφυγε” ο γνωστός Βολιώτης φωτογράφος Μιχάλης Πόρναλης

Ανέδειξε τις ομορφιές της Μαγνησίας μέσα από εκατοντάδες καρέ

“Έφυγε” σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών ο γνωστός Βολιώτης φωτογράφος Μιχάλης Πόρναλης. Ο εκλιπών έδινε τον τελευταίο χρόνο μάχη με τον καρκίνο και νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική στον Βόλο. Έγινε γνωστός για την ανάδειξη της ομορφιάς κάθε γωνιάς της Μαγνησίας μέσα από τον φωτογραφικό του φακό, κάνοντας εκθέσεις σε Βόλο αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδος. Ήταν οδοντίατρος στο επάγγελμα, ενώ στα χόμπι του ήταν και η μουσική, όπου με την μπάντα του Red Wine Band εμφανιζόταν σε διάφορα στέκια της πόλης. Ο εκλιπών κατέλιπε τη σύζυγο Ρούλα και την κόρη του Μαρίνα.

Σε ανάρτησή της η φιλόλογος και στενή φίλη της οικογένειάς του Σοφία Νικολάου έγραψε για τον Μιχάλη Πόρναλη:

Δυστυχώς, από σήμερα είναι στη γειτονιά των αγγέλων ο αγαπημένος φίλος και συνεργάτης Μιχάλης Πόρναλης !!! Με τις φωτογραφίες του ύμνησε την πόλη και το βουνό των Κενταύρων κυρίως αλλά και άλλα μέρη της Ελλάδος!!!
Ο Μιχάλης Πόρναλης με το σχεδόν ειδωλολατρικό μάτι μιας αισθαντικής φλέβας αιχμαλώτισε με τις φωτογραφίες του την πόλη, τη φύση, τα μνημεία της, το έμψυχο υλικό της, προσδίδοντας της μια φωτο-κινητική αίσθηση της πραγματικότητας . Το καθημερινό, το απλό, το οικείο, το ασήμαντο, μεταμορφώνονται μέσα από το φακό του αθόρυβα, σαγηνευτικά, κατανυκτικά σε αιώνια μνήμη . Μ’ αυτές τις λέξεις που τον περιέγραψα στο άλμπουμ ” Βόλος η πόλη των Αργοναυτών ” τον αποχαιρετώ .

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Κυριακή από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 11.30. Η οικογένεια της “Μαγνησίας” εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.