Εγκαινιάστηκε το νέο κτήριο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχ. Υπολογιστών (φωτο)

Σύγχρονο κτήριο με αίθουσες, αμφιθέατρα και υλικοτεχνική υποδομή

Το νέο κτήριο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, καθώς η οικοδόμησή του υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο, 4000τμ, με πολλές αίθουσες, μικρά και μεγάλα αμφιθέατρα, που στεγάζει ήδη 1500 περίπου φοιτητές και 20 μέλη ΔΕΠ και άλλο διδακτικό προσωπικό.

Μετά από 20 χρόνια περίπου από την ημέρα ίδρυσης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απέκτησε επιτέλους μία σύγχρονη στέγη, στο Πεδίον του Άρεως απέναντι από την Πολυτεχνική Σχολή.

Η τελετή των εγκαινίων έγινε από τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος τόνισε τη συμβολή του Πανεπιστημίου στη Θεσσαλία και την άψογη σχέση συνεργασίας με τις Πρυτανικές αρχές. Το έργο υλοποιήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ και κόστισε περίπου 10εκ. ευρώ.

«Από το 2000 ζητούσαν να γίνει το κτήριο και το εντάξαμε από το 2012. Στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο και  εντάξαμε έξι κτήρια στο ΕΣΠΑ και τεχνολογικό εξοπλισμό. Με τον Πρύτανη έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Είχαμε ατυχίες στον εργολάβο, κάναμε υπομονή, κάναμε στρατηγική και παραδόθηκε ένα σύγχρονο κτήριο που αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που το έχουμε ψηλά και το θέλουμε ακόμη ψηλότερα. Όσο έχουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλάζει ο πολιτισμός, η κοινωνία, η οικονομία, η ελπίδα και η πρόοδος στην περιοχή μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΠΘ κ. Ζήσης Μαμούρης δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος που  μετά από 20 χρόνια από την ίδρυση του Τμήματος και δέκα χρόνια από την έναρξη των εργασιών της ανέγερσης του κτηρίου, εγκαινιάστηκε το κτήριο. «Μπορούμε υποδεχτούμε όλους αυτούς τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς δασκάλους ελπίζοντας ότι θα βρουν μία ακαδημαϊκή στέγη για να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους. Ο Περιφερειάρχης ήταν συνεχώς  δίπλα μας, διευθετώντας προβλήματα που παρουσιάστηκαν. Η Περιφέρεια χωρίς δισταγμό είναι πάντα δίπλα μας και προσπαθεί να βοηθήσει το Πανεπιστήμιο να γίνει αυτό που του αξίζει», είπε ο κ. Μαμούρης, συμπληρώνοντας πως το κτήριο έχει  κερδίσει αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς και  η μελέτη εκπονήθηκε από καθηγητές Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Πρύτανης μιλώντας και για τα υπόλοιπα έργα που γίνονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τόνισε πως «Το campus της Πολυτεχνικής ολοκληρώνεται με άλλα δύο κτήρια που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης κι έχουν μπει θεμελιώσεις. Αντιμετωπίζουμε κάποιες τεχνικές δυσκολίες λόγω του εδάφους, όμως δεν υπάρχει πρόβλημα έχουμε μιλήσει με εργολάβους και θα λυθούν τα ζητήματα και ελπίζω ότι μέσα σε δύο χρόνια θα έχουμε κι αυτά τα κτήρια». Ακόμη, προχωρά η Κίτρινη Αποθήκη, έργα στο campus στη Λάρισα, κτήρια στο Μεζούρλο, όπως και το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ στη Βαμβακουργία, που σύμφωνα με τον Πρύτανη το Πανεπιστήμιο θα βγάλει τους τρεις μελετητές που θα προχωρήσουν τον διαγωνισμό.

Στην τελετή των εγκαινίων του νέου κτηρίου του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών βρέθηκαν ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, εκπρόσωποι των υπόλοιπων Βουλευτών, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Τμήματος αλλά και πολλοί φοιτητές, που ήδη απολαμβάνουν τις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου