Έγκλημα στον Βόλο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του

Σε κατ' οίκον περιορισμό ο δράστης

Ελεύθερος και σε κατ’ οίκον περιορισμό, στο σπίτι της κόρης του στον Βόλο, θα παραμείνει ο ο 50χρονος αλβανικής καταγωγής, κάτοικος Αργαλαστής, ο οποίος σκότωσε με κυνηγετικό όπλο τον 33χρονο αδελφό της δεύτερης συζύγου του, το βράδυ της περασμένης Τρίτης στις στροφές μετά την ΑΓΕΤ, καθώς την ίδια μέρα το πρωί έμαθε από την κόρη του, που συμπλήρωσε τα 18 της χρόνια ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από μικρή ηλικία και θύμα βιασμού μεταξύ 12 και 14 χρονών.

Ανακριτής και εισαγγελέας υπηρεσίας διαφώνησαν αν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή όχι και τη λύση καλείται να δώσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, τις επόμενες 5-8 ημέρες, οπότε και τρεις δικαστές θα αποφασίσουν για την τύχη του άνδρα, μέχρι να γίνει η δίκη του στο Εφετείο Κακουργημάτων.

Στο πλευρό του κατηγορούμενου βρέθηκαν οι κόρες του και άλλοι συγγενείς που μένουν στην Ελλάδα και από την Αλβανία, κάνοντας ταξίδι – εξπρές, που μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Τι είπε στους αστυνομικούς ο 50χρονος
«Ήμουν σοκαρισμένος καθώς είχα μάθει από την κόρη μου πως ήταν το άτομο που την βίαζε από την ηλικία των 9 ετών αλλά και το άτομο που την εκβίαζε παίρνοντας της χρήματα, για να μην ανεβάσει στο ίντερνετ video και φωτογραφίες από τις φορές που τη βίαζε».

Η κόρη του 50χρονου φέρεται να εξομολογήθηκε στον πατέρα της πως ο κουνιάδος τη βίαζε από την ηλικία των 9 ετών, ενώ είχε φθάσει στο σημείο να εκβιάζει και για χρήματα το 18χρονο πλέον κορίτσι απειλώντας το πώς σε αντίθετη περίπτωση θα το διαπομπεύσει με οπτικό υλικό που την εικονίζουν σε προσωπικές στιγμές. Ο πατέρας λέει πως θόλωσε από το γεγονός πως ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης έκανε κάτι τέτοιο.

«Του είχα μεγάλη εμπιστοσύνη και έμπαινε στο σπίτι μου όποτε ήθελε. Το τι γινότανε εγώ το κατάλαβα, καθώς η κόρη μου δεν είχε πληρώσει τα ενοίκια του σπιτιού που νοικιάζει στα Γιάννενα ως φοιτήτρια και ρωτώντας πού πηγαίνανε τα λεφτά που της έδινα αναγκάστηκε να μου πει πως κάποιος την βίαζε και την εκβίαζε για να μην τα βγάλει στη φόρα. Επιμένοντας εγώ να μάθω ποιος είναι, αναγκάστηκε να μου το φανερώσει».

Δεν είχε σκοπό ούτε να σκοτώσει ούτε καν να πυροβολήσει
Ο συνήγορος του πατέρα Αλέξης Κούγιας, υπεραμύνεται της αθωότητας του πελάτη του και τονίζει πως το έγκλημα δεν είχε καμία προπαρασκευή και ο πατέρας της κοπέλας δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει, το όπλο το είχε μόνο για να πιέσει τον κουνιάδο να ομολογήσει.

«Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι εγκληματίας που αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Πρέπει να δείξουμε πως υπάρχει μένα τεράστιο δράμα σε μία οικογένεια που δυστυχώς εάν η μητέρα των παιδιών δεν είχε χάσει την ζωή της, και ο πατέρας δεν έκανε τον δεύτερο γάμο, τίποτα δεν θα είχε συμβεί».

«Ήθελα να συναντηθούμε και να μου πει για ποιο λόγο έκανε αυτό το πράγμα στο κορίτσι μου. Με το που συναντηθήκαμε τον ρώτησα, δεν μου απάντησε αλλά με κοίταξε χαμογελώντας και άρχισε να έρχεται τρέχοντας προς τα πάνω μου κάνοντας ζιγκ-ζαγκ. Μόλις με έφτασε, τον χτύπησα με την κάνη στο πρόσωπο και έπεσε κάτω χωρίς να τραβήξω τη σκανδάλη. Μετά σηκώθηκε από κάτω, όρμησε πάνω μου και αφού άρπαξε το όπλο αρχίσαμε να παλεύουμε. Τότε ακούστηκε ένας πυροβολισμός και έπεσε κάτω νεκρός».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ίδια ώρα παρουσιάζει η στάση της συζύγου του δράστη, αδερφής του θύματος και μητριάς της κοπέλας που είναι κόρη του άντρα της από τον πρώτο γάμο. Σε δηλώσεις της λέει πως δεν πιστεύει όσα καταλογίζει η κόρη του άντρα της από τον πρώτο του γάμο στον αδερφό της.

«Δεν έχω δει τις δηλώσεις της συζύγου. Δεν έχει και ενδιαφέρον. Το τι λέγεται στην τηλεόραση δεν έχει κανένα ενδιαφέρον. Στη δικογραφία δεν υπάρχει καμία κατάθεση της συγκεκριμένης κυρίας. Εύχομαι να έχει αποδώσει την πραγματική προσωπικότητα του συζύγου της και να έχει καταλάβει πόσο δύσκολο είναι για έναν άντρα, όταν έχει τρία κοριτσάκια και χάνει τη σύζυγό του, να αποφασίζει να βάλει στο σπίτι του μία νέα γυναίκα», πρόσθεσε ο Αλέξης Κούγιας.

Από την άλλη, στο πλευρό του δράστη φέρονται να στέκονται υποστηρικτικά με μαρτυρίες τους και άλλες κοπέλες της περιοχής που σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας υποστηρίζουν πως έβλεπαν τον δράστη να προσέρχεται στο σχολείο και να περιμένει την κοπέλα ενώ καταγγέλλουν πως ο ίδιος παρενοχλούσε και άλλες κοπέλες.

Προσωρινά ελεύθερος ο 50χρονος που σκότωσε τον κουνιάδο του
Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε πριν από λίγο ο 50χρονος ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον κουνιάδο του για το βιασμό της κόρης του στον Βόλο.

Ο 50χρονος που φέρεται να σκότωσε τον 33χρονο κουνιάδο του στο Βόλο, όταν έμαθε ότι βίαζε την κόρη του πριν εκείνη ενηλικιωθεί, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, μετά από διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή.

Η εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση του 50χρονου, πρόταση με την οποία διαφώνησε ο ανακριτής.

Η διαφωνία θα λυθεί εντός 5 ημερών, όπως προβλέπει ο νόμος, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Μέχρι τότε, ο 50χρονος θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και όπως έγινε γνωστό, θα φιλοξενηθεί στο σπίτι της κόρης του στον Βόλο.

Ο Αλέξης Κούγιας για την προσωρινή αποφυλάκισή του
«Θέλω να εκφράσω τις απόλυτες ευχαριστίες μου τόσο προς τον κ. ανακριτή που γνωμοδότησε υπέρ της ελεύθερης παραμονής του κατηγορούμενου. Όμως, επειδή βασανίστηκε ιδιαίτερα και η κ. εισαγγελέας και μάλιστα είχε μία συγκινησιακή συνάντηση με τα κορίτσια, θέλω να την ευχαριστήσω για το κόπο που έκανε», είπε ο Αλέξης Κούγιας μετά την απόφαση.

Όταν έγινε γνωστή η απόφαση ξέσπασαν χειροκροτήματα. Τα κορίτσια αλλά και συγγενείς έπεσαν στην αγκαλιά του Αλέξη Κούγια και τους ευχαριστούσαν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.