Εισαγγελέας Βόλου: «Να επιστρέψει η νομιμότητα στο Αλιβέρι που λειτουργεί ως γκέτο»

Φυλάκιση στους δράστες που πέταξαν καρέκλες και τραπέζια κατά αστυνομικών

Σε ποινές φυλάκισης 38 και 24 μηνών καταδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, δύο από τρεις ρομά, που είχαν πετάξει καρέκλες και τραπέζια σε αστυνομικούς, διότι τους βεβαίωσαν παράβαση για ηχορύπανση σε καφέ μπαρ στον οικισμό ρομά Αλιβερίου. Ωστόσο, αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η αγόρευση του εισαγγελέα έδρας, που τόνισε ότι είναι απαράδεκτο ο οικισμός να λειτουργεί ως γκέτο και επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας των φορέων και αυστηρότερων ποινών από τα Δικαστήρια για να επιστρέψει η νομιμότητα.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένων κάθισαν οι δύο «πελάτες», του καφέ μπαρ, που είναι αδέλφια και στις 14 Ιουλίου 2021, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στη θέα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ, που πήγαν να βεβαιώσουν παράβαση για ηχορύπανση, άρχισαν να τους πετούν καρέκλες και τραπέζια, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον έναν απ’ αυτούς, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για παροχή πρώτων βοηθειών. Επίσης κατηγορούμενος ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που αρνήθηκε τον έλεγχο.
Στο Δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες οι αστυνομικοί που πήγαν εκείνο το βράδυ για έλεγχο, παραθέτοντας τα γεγονότα, ενώ οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και κατέθεσαν ότι δεν έχουν τίποτα με την Αστυνομία, αλλά ήταν μεθυσμένοι και απέδωσαν το επεισόδιο στην κακιά στιγμή.
«Να επιστρέψει στη νομιμότητα»
Ο εισαγγελέας έδρας κ. Βάιος Παπαϊωάννου στην αγόρευσή του είπε ότι ο οικισμός του Αλιβερίου πρέπει να επιστρέψει στη νομιμότητα, γιατί είναι απαράδεκτο να λειτουργεί ως γκέτο και κράτος εν κράτη. Όπως είπε η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και η Δικαιοσύνη να δώσει το μήνυμα με ποινές, που θα αναγκάσουν τους κατοίκους να συμμορφώνονται με το νόμο. «Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας έδρας.
Πάει φυλακή αν δεν έχει
υποδειγματική συμπεριφορά
Το Δικαστήριο καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 38 μηνών, με αναστολή, τον 43χρονο εκ των κατηγορούμενων, που κρίθηκε ένοχος για απειλή, εξύβριση, βία κατά υπαλλήλων και σωματική βλάβη.
Ο 41χρονος αδελφός του καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 24 μηνών και 20 ημερών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης και ο 42χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος σε φυλάκιση πέντε μηνών, καθώς κατηγορούνταν μόνο για απείθεια, ενώ του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.
Σύμφωνα με το Δικαστήριο, αν ο 43χρονος δεν επιδείξει υποδειγματική συμπεριφορά, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, θα φυλακιστεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.