Έκαναν … πάρτι τα αιωρούμενα σωματίδια χθες βράδυ στον Βόλο

Την ώρα που παραμένει κλειστή η ΑΓΕΤ μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Σε ποσοστά που άγγιξαν …τριπλάσια νούμερα σε σχέση με το ανώτερο επίπεδο, έφθασαν τα μικροσωματίδια PM2,5 και πάνω από διπλάσια του ανώτερου αριθμού, τα PM10, όπως καταγράφηκε αργά χθες βράδυ στον Βόλο, απ΄τον Σταθμό Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Τα μικροσωματίδια PM2,5 , χτύπησαν “κόκκινο” χθες και άλλες στιγμές κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι στις 11 το βράδυ έφτασαν τα 95 μgr/m3 με όριο τα 25μgr/m3!
Αν σε αυτούς τους ρύπους, που υπάρχουν στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν πάντα, από τον Σταθμό Μέτρησης Αέριας Ρύπανσης της Περιφέρειας, προσθέσει κανείς και τα PM10, τότε δημιουργείται ένα ιδιαίτερο μείγμα αέριας ρύπανσης.
Τα δεύτερα σωματίδια, τα PM10, σύμφωνα με τις ίδιες μετρήσεις, έφτασαν συχνά σε μέσο όρο 44 με όριο το 50μgr/m3, αλλά άγγιξαν και τα 109 μgr/m3 στις 10 το βράδυ της Τρίτης!
Πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι πρόκειται για στιγμιαίες μετρήσεις που αντικατοπτρίζουν τη κατάσταση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της μέτρησης, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς που έχουν εκφραστεί μέχρι σήμερα, ειδικά τις νύχτες του χειμώνα, η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται και λόγω των εστιών θέρμανσης, καθώς κυρίως των τζακιών.
Αξίζει βέβαια να σημειωθεί κάτι το οποίο είναι σημαντικό, ότι το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αυτή την περίοδο και μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου παραμένει κλειστό, σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει στο «Ράδιο-Ένα 102,5», η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ο πίνακας των μετρήσεων

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.