ΕΚΑΒ Μαγνησίας: Επτά αρνητές του κορωνοϊού μεταξύ 65 εργαζομένων

Έχουν εμβολιαστεί οι 50, ενώ πέντε έχουν νοσήσει και τρεις αντιμετωπίζουν καρδιολογικά προβλήματα

Υψηλό είναι το ποσοστό των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας το οποίο έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και έχει θωρακιστεί και για τον εαυτό του αλλά και για τους συμπολίτες. Άλλωστε οι διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν οι σιωπηλοί ήρωες της πανδημίας, που τόσο καιρό φορώντας τη στολή του αστροναύτη, μετέφεραν σωρηδόν ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου. Όπως ανέφερε στο magnesianews.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτης Δαρειώτης “είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, όχι όμως της υποχρεωτικότητάς του και των συνεπειών αυτής”.

 

Ο κ. Δαρειώτης επεσήμανε ότι από τους 65 εργαζόμενους του ΕΚΑΒ,  οι 50 είναι εμβολιασμένοι, ενώ πέντε έχουν νοσήσει και πρέπει να παρέλθει το χρονικό περιθώριο για να εμβολιαστούν, τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αναμένουν ειδική σύσταση από εξειδικευμένο γιατρό, ενώ επτά εργαζόμενοι είναι αρνητές.

“Είμαστε υπέρ του εμβολιασμού, ιδίως βλέποντας όλο αυτό τον πόνο και την τραγωδία μεταφέροντας τόσο κόσμο στο Νοσοκομείο. Όμως είναι διαφορετική η υποχρεωτικότητα. Δεν μπορείς να υποχρεώσεις τον άλλο  με το μαστίγιο. Πρέπει να τον ενημερώσεις σωστά και να τον πείσεις. Σε τακτά χρονικά διαστήματα για παράδειγμα έχουμε ενημερώσεις από ιατροδικαστές, από γιατρούς για διάφορα ζητήματα και τη διαχείρισή τους. Ενημερωτική συζήτηση για το εμβόλιο δεν έχει γίνει. Δεν μας οργάνωσαν ποτέ μία τέτοια συζήτηση με έναν άνθρωπο που ξέρει, έναν λοιμωξιολόγο για παράδειγμα. Γιατί εάν έρθει ένας επιστήμονας, θα μπορεί τεκμηριωμένα να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και αμφιβολίες που υπάρχουν και θα μπορέσει να τους πείσει”, σχολίασε ο κ. Δαρειώτης.

Αναφορικά με τα κενά, που ενδεχομένως να προκύψουν από εκείνους τους εργαζόμενους που δεν θα εμβολιαστούν και θα λάβουν άδεια άνευ αποδοχών, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ανέφερε πως αυτά θα πληρωθούν, όπως είπε ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, από εργαζόμενους με τρίμηνες συμβάσεις από ΙΕΚ ΕΚΑΒ. “Ποιος θα έρθει για τρεις μήνες να εργαστεί; Και δεν πρέπει να εκπαιδεύσουμε και τον κόσμο που θα έρθει; Μέχρι να τον εκπαιδεύσουμε, θα περάσει το τρίμηνο. Δεν λύνεται έτσι το θέμα. Το ζήτημα είναι να υπάρξει πειθώ και να πειστούν για την χρησιμότητα του εμβολιασμού και αυτοί που τώρα θεωρούνται αρνητές”, κατέληξε ο κ. Δαρειώτης.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.