Έσβησε η φωτιά σε σπίτι στον Άη Γιάννη Πηλίου

Φωτό αρχείου
Συναγερμός στην Πυροσβεστική, δεν υπήρξε κίνδυνος

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα για φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία σε υπόγειο σπιτιού στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου και χρειάστηκε να απομακρυνθούν προληπτικά οι ένοικοι ξενοδοχείο που βρισκόταν κοντά, γιατί στο χώρο υπήρξε λεβητοστάσιο με κίνδυνο έκρηξης. Τελικά η φωτιά περιορίστηκε και έσβησε χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 17.45 για φωτιά που ξέσπασε σε υπόγειο σπιτιού στον Άγιο Ιωάννη και επί τόπου πήγαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Οι πυροσβέστες έπεσαν στη «μάχη» με τις φλόγες, κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά που δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο σπίτι, να την ελέγξουν και να τη σβήσουν πλήρως στις 9 το βράδυ.
Επειδή στο υπόγειο του σπιτιού υπήρχε λεβητοστάσιο, χρειάστηκε να απομακρυνθούν οι πελάτες ξενοδοχείου που βρισκόταν κοντά στο σπίτι, καθώς υπήρχε ο φόβος έκρηξης, ωστόσο, όλα κύλισαν ομαλά και οι επισκέπτες επέστρεψαν μετά από λίγη ώρα στο ξενοδοχείο τους.
Οι ζημιές από τη φωτιά στο υπόγειο υπολογίζονται σε 3000 € περίπου, ενώ προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο magnesianews.gr ο δήμαρχος Ζαγοράς -Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος επέκτασης, η φωτιά πλέον που αφορούσε σε ένα μικρό σπίτι έχει σβήσει, ενώ δεν κινδύνευσε κανείς.

Ψευδής αναφορά για φωτιά σε βυτιοφόρο
Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής σήμερα το μεσημέρι, στο 268ο χλμ της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης μεταξύ των κόμβων Σούρπης και Αγ. Θεοδώρων, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση στις 15.56 για φωτιά σε βυτιοφόρο στο σημείο εκείνο και άμεσα αναχώρησαν τρία οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δρυμώνα, ενώ ξεκίνησε ένα αυτοκίνητο από το Βόλο.

Ωστόσο επρόκειτο για ψευδή αναφορά και παρά τις αναζητήσεις των πυροσβεστών, δεν εντοπίστηκε βυτιοφόρο όχημα που καιγόταν, με αποτέλεσμα το όχημα του Βόλου να επιστρέψει στη βάση του, ενώ και τα οχήματα από το Π.Κ. Δρυμώνα επέστρεψαν λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα επίσης στην έδρα τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.