«Έκοψε» τις πτήσεις της Τετάρτης η Easyjet τον Ιούνιο στη Ν. Αγχίαλο

Καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση στην Αγγλία και δεν είχε πληρότητες

«Έκοψε» τις πτήσεις της Τετάρτης η αεροπορική εταιρία Easyjet για τον Ιούνιο, προς και από τη Ν. Αγχίαλο, λόγω του ότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα στη Μεγάλη Βρετανία πότε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν οι πολίτες στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μην έχει τις αναμενόμενες πληρότητες.
Ο Κώστας Ευσταθίου, αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Δ. Καρεκλίδη και είπε ότι ήταν μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Η αεροπορική εταιρεία Easyjet επρόκειτο να ξεκινήσει δρομολόγια στις 2 Ιουνίου, κάθε Τετάρτη και Σάββατο μέχρι τέλους Οκτωβρίου.
“Για το διάστημα του Ιουνίου και μόνο, το δρομολόγιο της Τετάρτης καταργείται και θα γίνεται ένα την εβδομάδα κάθε Σάββατο, ενώ μετά τις 30 Ιουνίου οι πτήσεις θα γίνονται, όπως έχουν προγραμματιστεί δύο φορές την εβδομάδα”, ανέφερε ο κ. Ευσταθίου.
Ο αερολιμενάρχης εκτίμησε ότι η κατάληξη αυτή, είναι φυσιολογική για την Easyjet, γιατί ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα στη Μεγάλη Βρετανία πότε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν οι πολίτες στο εξωτερικό. Όπως είπ, πιθανώς οι πληρότητες για το διάστημα του Ιουνίου δεν ήταν οι αναμενόμενες και η εταιρεία να κάνει πτήσεις μόνο κάθε Σάββατο.
Για το ενδεχόμενο επέκτασης των πτήσεων και μετά τον Οκτώβριο ο κ. Ευσταθίου είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει.
Εκτός από την Easyjet το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου θα φιλοξενήσει πτήσεις της Condor από τη Γερμανία επίσης δύο φορές την εβδομάδα Τετάρτη και Σάββατο, η Transavia France με πτήση από το Παρίσι κάθε Σάββατο και κάποιες ενδιάμεσες πτήσεις (10-15 στη διάρκεια του καλοκαιριού), που θα μεταφέρει επιβάτες στο Club Mediterranee Ευβοίας, όπως και η Arkia που θα συνδέει την περιοχή μας με το Τελ Αβίβ από 29 Ιουνίου και κάθε Τρίτη, σημείωσε ο αερολιμενάρχης.
Τέλος αναφορικά με την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων που ανήκουν στο υπερταμείο ο κ. Ευσταθίου τόνισε ότι πρόθεση της πολιτείας είναι αν υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον να παραχωρηθούν, όπως έγινε με άλλα αεροδρόμια που ανήκουν στη γερμανική Fraport, ωστόσο κανένας δεν γνωρίζει τις προθέσεις των επενδυτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.