Προβάδισμα Τέλη Μπασδάνη στο Επιμελητήριο (συνεχής ενημέρωση)

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την καταμέτρηση στα Τμήματα Υπηρεσιών και Εμπορικό, αλλά και την Σκιάθο

Προβάδισμα με τα έως τώρα δεδομένα που αφορούν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων του τμήματος υπηρεσιών αλλά και το εμπορικό, έχει για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ο νυν πρόεδρος Τέλης Μπασδάνης, έναντι του δεύτερου υποψηφίου Τρύφωνα Πλαστάρα, σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr. Τρίτος στην σειρά ο Σπ. Κοπάλης, ενώ πρώτος σε ψήφους στο τμήμα υπηρεσιών, ο πρόεδρος των Λειτουργών Κηδείας Νίκος Αγγελέτος. Απομένει η καταμέτρηση δύο ακόμη τμημάτων, του Μεταποιητικού και του Τουριστικού.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικέρς εκτιμήσεις, μετά την καταμέτρηση στο υπηρεσιών και στο εμπορικό προηγείται ο Τέλης Μπασδάνης με 16 εδρες, ακολουθεί με 13 έδρες ο Τρύφων Πλασταρας και ακολουθεί με δύο έδρες ο Σπύρος Κοπάλης.Αυτήν την ώρα γίνεται η καταμέτρηση των ψήφων στο Τμήμα Μεταποίησης όπου προηγείται ο συνδυασμός του κ. Μπασδάνη και θα ακολουθήσει καταμέτρηση των ψήφων και στο τελευταίο Τμήμα, το Τουριστικό. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης και στο Εμπορικό Τμήμα, ο συνδυασμός του Αρ. Μπασδάνη έλαβε 1.049 ψήφους, ο συνδυασμός του Τρ. Πλαστάρα 904 ψήφους και ο συνδυασμός του Σπ. Κοπάλη 139 ψήφους ενώ βρέθηκαν και 59 άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια.

Η καταμέτρηση θα συνεχιστεί στο τουριστικό τμήμα, ώστε να ανακοινωθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Σημειώνεται ότι η αποχή ήταν μεγάλη, καθώς ψήφισαν για τις υπηρεσίες 1395 άτομα, για το εμπορικό τμήμα 680 άτομα, για τη μεταποίηση 401 και στο τουριστικό τμήμα 160. Οι οικονομικά τακτοποιημένοι που θα μπορούσαν να ψηφίσουν ήταν 6.700, σε σύνολο 15.000 περίπου μελών. Σημειώνεται ότι ανά 85 ψηφοδέλτια για κάθε συνδυασμό κερδίζεται και μια έδρα. Οι κάλπες έκλεισαν τελικά χθες στις 7.15 μμ και μέχρι τις 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα είχε καταμετρηθεί μόνο η κάλπη της Σκιάθου, όπου νικητής αναδείχθηκε το ψηφοδέλτιο Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα με επικεφαλής τον κ. Μπασδάνη, που έλαβε 166 ψήφους και το ψηφοδέλτιο του κ. Πλαστάρα 60. Στο εμπορικό τμήμα της Σκιάθου η κάλπη έδωσε 56 ψήφους στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπασδάνη και 12 στο ψηφοδέλτιο του κ. Πλαστάρα, στις υπηρεσίες 73-21 και ένα λευκό , στο τουριστικό τμήμα 31-30 και ένα άκυρο και στη μεταποίηση 6-5 και ένα λευκό. Στη Σκιάθο ο συνδυασμός του κ. Κοπάλη δεν έλαβε καμία ψήφο

Με ρυθμούς «χελώνας» η καταμέτρηση των ψήφων στο Επιμελητήριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με ρυθμούς «χελώνας» προχωρούσε μέχρι τα μεσάνυχτα η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου οι κάλπες έκλεισαν στις 7 χθες το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες ψήφισαν περίπου 2.700 μέλη.
Οι εκλογές ξεκίνησαν από το πρωί του περασμένου Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα, ενώ η διαδικασία καταμέτρησης των αποτελεσμάτων συνεχιζόταν με αργούς ρυθμούς, σύμφωνα με υποψήφιους.
Η καταμέτρηση για τις κάλπες του Βόλου και του Αλμυρού, γινόταν στο Επιμελητήριο με κλειδωμένες τις πόρτες για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ανά περιοχή με τα αποτελέσματα να αφορούν πρώτα των συνδυασμών, στη συνέχεια των τμημάτων και τέλος της σταυροδοσίας, ώστε να ανακοινωθεί συνολικά το αποτέλεσμα των εκλογών.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση μόνο για τη Σκιάθο, που υπήρχε ξεχωριστή κάλπη και Εφορευτική Επιτροπή.
Την ψήφο των επαγγελματιών της Μαγνησίας διεκδίκησαν οι συνδυασμοί «Ανεξάρτητο Επιμελητηριακό Κίνημα» του απερχόμενου προέδρου Αριστοτέλη Μπασδάνη, «Μαγνησία 2025» του προέδρου της ΟΕΒΕΜ Τρύφωνα Πλαστάρα και «Επιχειρώ, Μεταφέρω, Αναπτύσσω» του Σπύρου Κοπάλη.

Τ. Μπασδάνης: Τα αποτελέσματα δικαιώνουν
την σκληρή δουλειά των προηγούμενων ετών

« Τα αποτελέσματα δικαιώνουν την σκληρή δουλειά των προηγούμενων ετών» δήλωσε μεταξύ άλλων, μιλώντας το πρωί στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο απερχόμενος αλλά και εκ νέου, σύμφωνα με τα έως τώρα αποτελέσματα, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ενώ η καταμέτρηση συνεχίζεται και τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται περίπου στη μία το μεσημέρι.
Μάλιστα, όπως εκτίμησε ο ίδιος, μπορεί να κερδηθούν ακόμη και άλλες τέσσερις έδρες από τον συνδυασμό του, ενώ μέχρι τώρα, λαμβάνει (απ΄τα δύο τμήματα όπου ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση) 16 έδρες, 13 έδρες ο κ. Πλαστάρας και 2 έδρες ο κ. Κοπάλης. Όπως τόνισε ο ίδιος, «δουλέψαμε σκληρά για να έρθει η μεγάλη ικανοποίηση, ενώ φαίνεται ότι λαμβάνουμε ακόμη και το 80% των ψήφων των επαγγελματιών της μεταποίησης. Δικαιώνεται η σκληρή δουλειά, νιώθουμε περήφανοι για όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά στον τομέα της μεταποίησης. Τα αποτελέσματα τα περιμέναμε… Δεν προκαλέσαμε, ακούστηκαν απαξιωτικές εκφράσεις προς το πρόσωπό μου, ωστόσο, κοιτάζουμε την επόμενη ημέρα ενωμένοι . Η Μαγνησία έχει τις προϋποθέσεις να πάει μπροστά, και θα κοιτάξουμε, με ποιον τρόπο θα στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, για να είμαστε δίπλα σε όλους τους συναδέλφους. Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο αριθμός των εδρών θα αυξηθεί με άλλες δύο ακόμη και τέσσερις υπέρ του συνδυασμού του».

Τ. Μπασδάνης: «Περιμένω να έχουμε αγαστή
συνεργασία, την θέλω και την επιθυμώ»

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους σημείωσε: «Η προεκλογική περίοδος έληξε με την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος. Η επόμενη ημέρα θα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους. Θεωρώ ότι δεν μας χωρίζει τίποτα και τα προβλήματα είναι κοινά.
Υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει στην πορεία να αντιμετωπίσουμε και υπάρχουν και πολύ μεγάλες προκλήσεις, αναφορικά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.
Εμείς θα είμαστε εδώ να τονίσουμε όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα.
Περιμένω να δω όμως και τις αντιδράσεις ορισμένων που είχαν κάνει προκλητικές δηλώσεις όλη την προηγούμενη περίοδο. Θα πρέπει αυτές να τις ανασκευάσουν, να τις αναθεωρήσουν και να δούμε πώς θα ανταποκριθούμε στην πορεία.
Αναφέρομαι φυσικά στον κο Πλαστάρα που είχε πει ότι μαζί μου δεν θα συνεργαστεί, επουδενί τρόπο.
Εγώ περιμένω να έχουμε μία αγαστή συνεργασία, την θέλω και την επιθυμώ».
Δεν χωρούν αντιπαλότητες στον δικό μας χώρο. Ως επαγγελματίες πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.