Ελεύθερος με περιοριστικούς ο 40χρονος Βολιώτης με τις έξι κατηγορίες

Το ασκήθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δίωξη για εκβίαση

Στο εδώλιο του Κακουργιοδικείου θα καθίσει ένας 40χρονος Βολιώτης, που κατηγορούνταν για συνολικά έξι αδικήματα, με τον εισαγγελέα να μετατρέπει την κατηγορία της εκβίασης για την οποία βαρύνονταν, σε κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο κατηγορούμενος, μετά από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παραμονής του στο εξωτερικό, της παρουσίασης του στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του δύο φορές κάθε μήνα, ενώ του επιβλήθηκε και η καταβολή χρηματικής εγγύησης 2.000 €. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας δικαιολόγησε τις πράξεις του, υποστηρίζοντας ότι είναι γενικά “τρελαμένος” χωρίς να δώσει κάποια περαιτέρω εξήγηση…

Ο 40χρονος συνελήφθη προχθές στο Βόλο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της εξύβρισης, της αντίστασης, της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, όλες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ του ασκήθηκε δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος.
Ο κατηγορούμενος μεταξύ 14 – 17 Μαρτίου έκλεψε δίκυκλο ιδιοκτησίας 55χρονου, αφού πρώτα μετέβη στο σπίτι του παθόντα με τον οποίο έχει μακρινή συγγένεια στη συνέχεια τον έβρισε, τον απείλησε και τον εκβίασε να υπογράψει χαρτί, προκειμένου το δίκυκλο του παθόντα να περιέλθει στην ιδιοκτησία του. Το θύμα αρνήθηκε και φεύγοντας ο δράστης από το σπίτι 55χρονου, άρπαξε μια πέτρα και την πέταξε στο παράθυρο. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, ωστόσο όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας τον εντόπισαν εκείνος αντιστάθηκε της σύλληψης, τους έβρισε και τους απώθησε. Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο τμήμα και στα κρατητήρια ο δράστης έσπασε με κλωτσιές το τζάμι.

Έριξε κεφαλιά σε αστυνομικό
Ο 40χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για εμπρησμό, διακεκριμένες κλοπές, ενώ υπενθυμίζεται πως στις 22 Ιανουαρίου 2019, είχε οδηγηθεί ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, έχοντας ρίξει κεφαλιά σε αστυνομικό της ΔΙΑΣ που επιχείρησε του κάνει έλεγχο.
Τότε είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή φυλάκισης 22 μηνών με τριετή αναστολή και έφεση για αντίσταση, απειλή, εξύβριση και πρόκληση απλής σωματικής βλάβης. Είχε ζητήσει συγγνώμη από το Δικαστήριο και τους αστυνομικούς για τη συμπεριφορά του, αποδίδοντάς την στο οξύθυμο του χαρακτήρα του, αλλά και στο γεγονός του θανάτου του αδελφού του, το προηγούμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.