Αποφασισμένη να δώσει τον αγώνα της για να δικαιωθεί η ψυχή της κόρης της, δηλώνει η Ελένη Βασάρα, μητέρα της Αγάπης Τσακλίδου, που σκοτώθηκε στην φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Η ίδια, παραβρέθηκε σήμερα στον Βόλο και μίλησε για τον αγώνα που δίνει η ίδια, μαζί με τις υπόλοιπες οικογένειες των θυμάτων για να έρθει στο φως η αλήθεια. Όπως ανέφερε « Σε οκτώ ημέρες, κλείνουν δεκατέσσερις μήνες από την μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία της χώρας, όπου τόσο απροσδόκητα και αδιανόητα χάσαμε τα παιδιά μας. Πως είναι δυνατόν, εν έτη 2023, να συμβεί σύγκρουση τρένων στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα της χώρας, ενώ υπάρχει διπλή γραμμή; Πως είναι δυνατόν δυο τρένα, να κινούνται για 12 περίπου λεπτά αντίθετα, στην ίδια γραμμή, χωρίς να λειτουργεί κανένα σύστημα ασφάλειας για να αποτραπεί η μετωπική σύγκρουση; Με τέτοια πρόοδο της τεχνολογίας, με τόσες επενδύσεις, που υποτίθεται ότι είχαν γίνει για την ασφάλεια στις μετακινήσεις; Εμείς τέτοια ακούγαμε, τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια, από υπουργούς μεταφορών και όχι μόνο. Μεγαλόσχημες δηλώσεις, που δημιουργούσαν τελικά πλαστές εντυπώσεις, για την ποιότητα και την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μετακινήσεων».
Η κ. Βασάρα, αναφέρθηκε στον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργός τότε παρά τω πρωθυπουργό. «Στις 2 Μαρτίου, έρχεται στην Λάρισα ο Χρήστος Τριαντόπουλος και συγκαλεί σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στην σύσκεψη, στην οποία συμμετέχει και ο τότε Περιφερειάρχης, Αγοραστός, αποφασίζονται όλες οι ενέργειες που εν τω μεταξύ είχαν ξεκινήσει από τις πρώτες ήδη ώρες, μετά το τραγικό συμβάν και οδήγησαν στην εγκληματική αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος. Για τις ενέργειες αυτές, δεν υπήρχε καμία Εισαγγελική εντολή, αλλά δεν έγινε και καμία ενέργεια εκ μέρους των Εισαγγελικών αρχών για να της σταματήσει. Στις 3 Μαρτίου, και ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων, η 23χρονη Εριέτα, αγνοείται μέχρι σήμερα, τα συντρίμμια και τα βαγόνια έχουν ήδη απομακρυνθεί και μεταφερθεί στο Κουλούρι, εκτεθειμένα σε ανοιχτό χώρο. Παράλληλα, απομακρύνεται επιφανειακό χώμα, σε βάθος περίπου ένα μέτρο. Ο χώρος στη συνέχεια καλύπτεται με κροκάλα, χαλίκι, άμμο. Αργότερα στρώνεται άσφαλτος και πίσσα. Αυτή η διαδικασία, συναντάται ως μέθοδος απορρύπανσης εδάφους».
Σύμφωνα με την μητέρα της Αγάπης «η βιαστική απομάκρυνση εδάφους από τον τόπο του δυστυχήματος, ήταν τραγικό λάθος και ασέβεια στους νεκρούς μας. Εμείς οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η συμπαράσταση του κόσμου στηρίζει τον αγώνα μας και ζητάμε να μην υπάρξει συγκάλυψη».
Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης