Εμπορικός Σύλλογος Βόλου: Το 30% των εμπόρων μπορεί να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Συλλόγου την εορταστική περίοδο

Απαισιόδοξοι είναι οι έμποροι του Βόλου για το μέλλον βλέποντας πως κινήθηκε η αγορά την περίοδο των Χριστουγέννων, με το 30% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως έχει σοβαρό πρόβλημα και μπορεί να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του. Μάλιστα, πάνω από το μισό των επιχειρήσεων κινήθηκαν χειρότερα απ΄ ότι το 2019, ενώ το 56% δυσκολεύεται αρκετά να ανταπεξέλθει στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από την δειγματοληπτική έρευνα με θέμα «Εμπορική κίνηση εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς 2021», που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Το ερωτηματολόγιο της έρευνας απεστάλη σε όλα τα εγγραφόμενα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου ηλεκτρονικά και οι απαντήσεις των μελών ήταν ανώνυμες και εμπιστευτικές, προκειμένου να καταγραφεί η πληρέστερη εικόνα των αποτελεσμάτων και η αντικειμενικότητα της εμπορικής κίνησης.

Για την υλοποίηση της έρευνας ανταποκρίθηκαν 98 αμιγώς εμπορικές επιχειρήσεις σε ερωτήσεις που αφορούσαν την εμπορική κίνηση της περιόδου συγκριτικά με την περσινή περίοδο ( περίοδος πανδημίας) και την περίοδο προ πανδημίας.

Στο σημείο αυτό ο Σύλλογος αναφέρει ότι η διεξαγωγή και υλοποίηση ολοκληρωμένων ερευνών στον εμπορικό και επαγγελματικό κλάδο των κατά τόπων περιοχών αποτελεί το κύριο εργαλείο αξιολόγησης των συνθηκών και προσφέρει πληροφορίες για το σχεδιασμό αποφάσεων που θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων και την προσαρμογής στα νέα δεδομένα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας:

Ειδικότερα, το 57% των επιχειρήσεων δήλωση πως οι πωλήσεις κινήθηκαν καλύτερα από το 2020.

-Για το 55% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις κινήθηκαν χειρότερα από το 2019

-Το 22% των επιχειρήσεων κατέγραψε μείωση πωλήσεων άνω του 40% σε σχέση με το 2019

-Το 45% δεν ξεχώρισε ως προς την αγοραστική κίνηση κάποια από τις δύο Κυριακές των εορτών

-Το 77% των εμπόρων δήλωσε ότι οι Κυριακές των εορτών δεν είχαν εμπορικό ενδιαφέρον και δεν συνέβαλαν θετικά στις πωλήσεις

το 17% των εμπόρων δήλωσε ότι οι αυξήσεις του κόστους αγοράς των προϊόντων ήταν ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπισαν

-Το 54% των εμπόρων είναι λίγο έως καθόλου αισιόδοξο για την πορεία των επιχειρήσεών τους το 2022

– Το 56% των εμπόρων δυσκολεύεται αρκετά να ανταπεξέλθει στις φορολογικές και ασφαλιστικές του υποχρεώσεις

-Το 30% των εμπόρων θεωρεί πολύ έως αρκετά πιθανό να έχει σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας και να κλείσει την επιχείρησή του

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.