Εμβολιαστικό Κέντρο Νοσοκομείου Βόλου: Έγιναν συνολικά 839 εμβολιασμοί κατά του Covid

Ενώ έχουν προγραμματιστεί από σήμερα έως και τις 13 Φεβρουαρίου, 2174 ραντεβού

Κυλάει σιγά σιγά, η διαδικασία του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου, σε συνάρτηση πάντα με την ποσότητα των εμβολίων που καταφθάνουν στο νοσηλευτικό Ίδρυμα. Από τις 8 Ιανουαρίου, πρεμιέρα των εμβολιασμών μέχρι και χθες, είχαν πραγματοποιηθεί 839 εμβολιασμοί τόσο σε υγειονομικό και λοιπό προσωπικό του Αχιλλοπούλειου, των Κέντρων Υγείας και άλλων δομών υγείας όσο και σε υπερήλικες 85 ετών και άνω αλλά και σε στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Χθες, Πέμπτη υλοποιήθηκαν ακόμη 48 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 46 σε υπερήλικες και δύο σε έναν λιμενικό κι έναν στρατιωτικό, ενώ σήμερα έχουν προγραμματιστεί 48 νέοι εμβολιασμοί.
Μάλιστα, από σήμερα Παρασκευή και έως τις 13 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου 2174 ραντεβού, συμπεριλαμβανομένων όμως και των υγειονομικών που θα πρέπει από τις 29 Ιανουαρίου να αρχίζουν να εμβολιάζονται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

134 ηλικιωμένοι εμβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου που ξεκίνησε ο εμβολιασμός του πληθυσμού με πρώτους τους υπερήλικες 85 ετών και άνω, στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου έγιναν 134 εμβολιασμοί.
Ακόμη από την Τρίτη έως και χθες πραγματοποιήθηκαν και πέντε εμβολιασμοί στρατιωτικών, 3 αστυνομικών, ενός πυροσβέστη κι ενός λιμενικού, ενώ έχουν εμβολιαστεί και 82 ιδιώτες γιατροί.
Να σημειωθεί πως στην περίπτωση που χαθεί κάποιο ραντεβού, τότε ενεργοποιείται η λίστα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και στελέχη των Σωμάτων ασφαλείας που είναι οι «αναπληρωματικοί» όσων εκ των ηλικιωμένων δικαιούχων δεν προσέρχονται στα ραντεβού εμβολιασμού τους, προσέρχονται στα Εμβολιαστικά Κέντρα και κάνουν το εμβόλιο.
Μάλιστα, στο Νοσοκομείο Βόλου από την Δευτέρα θα ξεκινήσει και δεύτερη εμβολιαστική γραμμή κι αυτό θα έχει ως συνέπεια να διπλασιαστούν οι εμβολιαζόμενοι .
Ενδεικτικά, σήμερα Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου Βόλου 48 εμβολιασμοί, ενώ το Σάββατο 30 Ιανουαρίου έχουν ήδη προγραμματιστεί 140 ραντεβού, με αποκύρφωμα στις 3 Φεβρουαρίου να έχουν ήδη κλειστεί 149 ραντεβού.

Η εικόνα στο ΚΥ Αργαλαστής

Απρόσκοπτα συνεχίστηκαν και χθες οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού τόσο στο και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής, το οποίο από ξεκίνησε από την Τετάρτη να εμβολιάζει υπερήλικες 85 ετών και άνω. Χθες στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής είχαν προγραμματιστεί 70 ραντεβού.
Εκείνο που επισημαίνεται από τα εμβολιαστικά Κέντρα του Νομού είναι πως οι ηλικιωμένοι ανυπομονούν να εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό και είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που δεν προσέρχονται στο ραντεβού τους.
Σημειώνεται δε, πως τα Εμβολιαστικά Κέντρα τόσο στο Νοσοκομείο Βόλου όσο και στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής λειτουργούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και ο πολίτης μπαίνοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα επιλέγει την ώρα του εμβολιασμού του.

Νέα Εμβολιαστικά Κέντρα

Τις προσεχείς ημέρες και πιθανώς τη Δευτέρα φαίνεται πως τεθεί σε λειτουργία και το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, προκειμένου κι αυτό να ξεκινήσει εμβολιασμούς και να εξυπηρετήσει τους πολίτες της περιοχής, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες ακύρωσαν τα ραντεβού τους για το εμβόλιο, καθώς το σύστημα τους υπέδειξε το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής.
Ακόμη, Εμβολιαστικά Κέντρα θα λειτουργήσουν άμεσα σε Σκιάθο και Σκόπελο και η σημερινή και αυριανή παρουσία του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη στα νησιά των Β. Σποράδων, σηματοδοτεί αυτή την εξέλιξη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.