Ένα καλοκαίρι…σκωτσέζικο ντους στη Μαγνησία

Εναλλαγές ζέστης και τοπικών βροχών. Τους 36.0°C θα «αγγίξει» το θερμόμετρο την Κυριακή

Σκωτσέζικο … ντους θα θυμίζει το καλοκαίρι φέτος στη Μαγνησία και σε όλη την ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, που μίλησε στο Ράδιο Ένα και τον Ηλία Κουτσερή, καθώς θα υπάρχουν συνεχόμενες εναλλαγές καλού καιρού, με υψηλές θερμοκρασίες και τοπικών βροχών και καταιγίδων. Άλλωστε, σημείωσε ότι είναι φαινόμενο το οποίο ήδη βιώνουμε και την εβδομάδα που διανύουμε, με τη σημερινή ημέρα, να αναμένονται τοπικές μπόρες. Την Κυριακή παρ’ όλα αυτά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.
Σήμερα Σάββατο ο καιρός θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα. Αναμένεται αίθριος με τοπικές συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στον Βόλο και στο Βελεστίνο θα κυμανθεί από τους 23.0°C έως τους 31.0°C.

Τα καιρικά δεδομένα την Κυριακή ελάχιστα μεταβάλλονται. Ο καιρός αναμένεται αίθριος, με τοπικές συννεφιές τις θερμές ώρες της ημέρας και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές μπόρες στα παράλια του Αιγαίου στο Πήλιο, λόγω της θερμικής αστάθειας. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, με την υγρασία να είναι σε υψηλά επίπεδα και τη θερμοκρασία στον Βόλο και στο Βελεστίνο να αγγίζει τους 36.0°C.
Ο κ. Τακούδης δεν απέκλεισε το φαινόμενο των χαλαζοπτώσεων να επισκεφθεί περιοχές της Θεσσαλίας, όπως Τρίκαλα και Καρδίτσα, ίσως και κάποιες περιοχές της Μαγνησίας, και ακριβώς γι’ αυτό εφιστά την προσοχή στους αγρότες.
Μάλιστα, σχετικά με την έναρξη της επόμενης εβδομάδας είπε πως θα χαρακτηρίζεται από τα ίδια περίπου καιρικά στοιχεία, με εναλλαγές θερμών ημερών και κατά τόπους βροχών. Το ίδιο σκηνικό εκτιμά ότι θα διατηρηθεί και την μεθεπόμενη εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και πτώσεις, με την εμφάνιση βόρειων ανέμων.

Η συνολική εικόνα
του καλοκαιριού

Λόγω έκανε επίσης για τη συνολική εικόνα του καλοκαιριού. Οι θερμοκρασίες επεσήμανε ότι δεν θα εκτοξευθούν, αλλά θα παρατηρηθούν έντονες εναλλαγές βροχής και ζέστης, γεγονός που παρατηρείται ήδη.
Όπως εξήγησε αναλυτικά, θα υπάρχουν τρεις ή τέσσερις μέρες συνεχόμενες με υψηλές θερμοκρασίες, με το θερμόμετρο να αγγίζει έως και τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ ξαφνικά για δύο ή τρεις μέρες η ζέστη θα διακόπτεται ξαφνικά από μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τόνισε δε ότι στη Θεσσαλία το θερμόμετρο φέτος δεν θα ξεπεράσει εύκολα τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.