Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στην πανέμορφη πόλη των Τρικάλων, ο Γεώργιος Παπαγεωργίου είναι υπολιμενάρχης Μεσολογγίου, αλλά ασχολείται ενεργά με την κουλτούρα της graffiti-street art σκηνής από το 1984, ανακαλύπτοντας σιγά-σιγά τις «μαγικές δυνατότητες» των spray και του graffiti. Ως φοιτητής στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο ήταν το άτομο, στο οποίο είχε εμπιστευτεί ο τότε δήμαρχος του Βόλου Δημήτρης Πιτσώρης την υλοποίηση τοιχογραφιών μεγάλων διαστάσεων graffiti-spray murals σε εξωτερικούς τοίχους σχολικών συγκροτημάτων της πόλης.
Το πορτρέτο του Γιώργου Παπαγεωργίου παρουσιάζουν τα limenikanea.gr και όπως αναφέρουν είναι αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος και μάλιστα από τους μάχιμους των Ειδικών Δυνάμεων. Η Κέρκυρα και η Πάτρα, ήταν οι τελευταίοι σταθμοί του, πριν πάει στο Μεσολόγγι, όπου υπηρέτησε ως διοικητής των «Ράμπο» του Λιμενικού! Σήμερα είναι υπολιμενάρχης στο Λιμεναρχείο της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου και το 2023 βραβεύθηκε ως «Λιμενικός της χρονιάς», αλλά, παράλληλα με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, έχει και καλλιτεχνική φλέβα.
Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας και ασχολείται από το 1984 με την graffiti-street art σκηνή, με διαδρομή και αναγνώριση σε όλη την Ελλάδα και με καλλιτεχνικές παρεμβάσεις που ενθουσιάζουν! Το ότι είναι λιμενικός και συγκεκριμένα Υπολιμενάρχης του τοπικού Λιμεναρχείου δεν φαίνεται να τον εμπόδισε καθόλου να αναπτύξει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και μάλιστα σε δημόσια θέα. Συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας. Έχει τιμηθεί για τα graffiti κοινωνικού χαρακτήρα που φτιάχνει και ομορφαίνει τις γειτονιές του Μεσολογγίου, με κορυφαία, δύο που σχετίζονται με τη δωρεά οργάνων δύο νεαρών παιδιών που «χάθηκαν» απροσδόκητα, του Βασίλη Πλούμη, και του Ντίνου Σιάμου, «τα φτερά του Βασίλη» και «την καρδιά του Ντίνου», όπως χαρακτηριστικά τα ονόμασε!
Στις αρχές του 2023 τιμήθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών, για την κοινωνική του δράση εκτός υπηρεσίας, με τον τίτλο «Λιμενικός της Χρονιάς». Η βράβευση δεν αφορούσε μόνο το « κομμάτι» των graffiti, αλλά και για το γεγονός ότι έχει προσεγγίσει τη νεολαία της πόλης και όλοι μαζί, με τις υποδείξεις του Γιώργου Παπαγεωργίου, αναβαθμίζουν την αισθητική του Μεσολογγίου, στοχεύοντας και επιτυγχάνοντας νεαρά παιδιά, μαθητές από 15 ετών και άνω, να ενδιαφέρονται για το κοινό καλό, για την αισθητική της πόλης και γενικότερα για έννοια της κοινωνικής προσφοράς, μαθαίνοντας παράλληλα να φτιάχνουν graffiti.
Η συντριπτική πλειοψηφία των graffiti του Γιώργου Παπαγεωργίου έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και αυτό αποτελεί διπλό μήνυμα για τα νεαρά άτομα, αλλά γενικότερα και για την τοπική κοινωνία.
Ο υπολιμενάρχης του Μεσολογγίου είναι επηρεασμένος από την παλιά σχολή των δημιουργών γκράφιτι της Νέας Υόρκης, ενώ θεωρείται ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους στη χώρα μας.
Ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα που ξεκίνησε να φιλοτεχνεί έργα με ήρωες του 1821, για την συμπλήρωση των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και εκτός αυτού ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης στην Ελλάδα, του οποίου έργα «έντυσαν» Μουσείο και συγκεκριμένα το στολίδι του Μεσολογγίου τη «Διέξοδο».
Το σύνολο των graffiti του Γιώργου Παπαγεωργίου (“31stillwriting”) και της ομάδας του “31pluscrew” στο Μεσολόγγι, συμπεριλήφθηκε πρόσφατα σε Μελέτη – Εργασία του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε μάθημα που σχετίζεται με την Συντήρηση Σύγχρονων Εικαστικών Έργων Τέχνης.
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.