Ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων στην Μαγνησία, από αλλοδαπούς

Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ δικηγόρο, κα Λία Κρατήρα

Αρκετά είναι τα ακίνητα που προστίθενται προς διάθεση για φοιτητική στέγη στην πόλη του Βόλου, καθώς η καλοκαιρινή περίοδος τελειώνει και οι ιδιοκτήτες που πριν διέθεταν τα ακίνητα ως airbnb, τα ανακαίνισαν και τα προορίζουν πλέον για φοιτητικές εστίες, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Λία Κρατήρα δικηγόρος , αντιπρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ και πρόεδρος του παραρτήματος της Ομοσπονδίαςτων ιδιοκτητών ακινήτων Μαγνησίας.
Όπως ανέφερε, δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, που τα ανακαίνισαν και ενώ τα μίσθωναν ως airbnb, πλέον τα διαθέτουν ως φοιτητικές εστίες, ενώ πρόσθεσε ότι φέτος με την ανακοίνωση νωρίτερα, των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η αγορά κινήθηκε πιο ομαλά. Υπήρξαν δύο και τρία ρεύματα νεοεισερχομένων φοιτητών που με τους γονείς τους ψάχνουν και έψαχναν για φοιτητική στέγη.
Επίσης τόνισε ότι πολλοί γονείς δίνουν κάτι παραπάνω ως μίσθιο για ένα καλό σπίτι, ώστε να έρχονται και οι ίδιοι να απολαμβάνουν τις ομορφιές του Βόλου και της περιοχής.

Ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων

Η πρόεδρος των ιδιοκτητών τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς κυρίως Βορειοευρωπαίων και χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, που μετά τη συνταξιοδότησή τους θέλουν να εγκατασταθούν μόνιμα στην Μαγνησία και τόνισε ότι είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση πρέπει να δώσει κίνητρα, ώστε να επεκταθεί.
Στο μεταξύ, με κόπο ανταπεξέρχονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων, δεδομένου του πληθωρισμού που τρέχει με πάνω από 10%, τη στιγμή που οι αυξήσεις στα ενοίκια είναι πολύ μικρές ή μένουν σε χαμηλά επίπεδα, διότι τα μεγάλα ενοίκια εγκυμονούν ρίσκο, τόνισε η κα Κρατήρα.
Όπως εξήγησε, λόγω της συγκυρίας, που μόλις είχαμε βγει απ΄την μακροχρόνια κρίση και υπήρχε μια ανάσα ανάπτυξης, ήρθε η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία που συντέλεσε στο αρνητικό ψυχολογικό κλίμα και η ενεργειακή κρίση, που έφεραν σε πολύ άσχημη θέση τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι πίστευαν ότι θα είχαν ένα καλύτερο εισόδημα.
«Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις συνεχίζουν να τρέχουν, όπως ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ, χωρίς να υπάρχει έκπτωση σε όσους έχουν τη διάθεση να πληρώσουν εφάπαξ, κάτι που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για να επιβραβεύσει τους συνεπείς ιδιοκτήτες, κάτι που παραμένει πάγιο αίτημά μας», τόνισε η κα Κρατήρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.