Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων: Να κάνουν αγωγές όσοι συνταξιούχοι δεν το έκαναν

Για να διεκδικήσουν το σύνολο των απωλειών και όχι μόνο το 11μηνο, όπως τόνισε ο πρόεδρος Ν. Χατζόπουλος

Να κάνουν αγωγές, διεκδικώντας όλες τις περικοπές και όχι μόνο ένα 11μηνο που δίνει η κυβέρνηση, μόνο στο 30% των δικαιούχων, ζητά το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ.) που καλεί τον πρωθυπουργό να συζητήσει μαζί τους και να δώσει αυτά που δικαιούνται.
Ο Νίκος Χατζόπουλος πρόεδρος Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και είπε ότι δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, κάνουν λόγο για πιλοτική δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με πρωτοβουλία του ΕΦΚΑ, σχετικά με τις περικοπές που έγιναν για τα μνημονικά έτη για δώρα κυρίων, δώρα επικουρικών και τις μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικτύου, η απόφαση του ΣτΕ ήταν ξεκάθαρη ότι στο 11μηνο, υπολογίζονται τα δώρα κύριας και επικουρικής σύνταξης και οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε πει ψέματα»

Ο κ. Χατζόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι είχε πει ψέματα στη Βουλή ότι θα πάρουν αναδρομικά 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι και τόνισε ότι 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε ένα Ευρώ στους λογαριασμούς τους. Για το 1 εκ. συνταξιούχων που απομένει για το 11μηνο, δεν έχουν μπει τα δώρα κύριας και επικουρικής και τις περικοπής της επικουρικής.
Όπως είπε, ήταν λάθος του κ. Μητσοτάκη να πει ψέματα στους συνταξιούχους και εφάρμοσε λάθος στρατηγική, ενώ έκανε μια τελευταία έκκληση στον πρωθυπουργό να μιλήσει με τους συνταξιούχους και να δώσει τα χρήματα που δικαιούται, όχι μόνο για το 11μηνο.
Πληροφορίες που μετέφερε ο πρόεδρος του Δικτύου Συνταξιούχων, αναφέρουν ότι η υπουργική απόφαση που θα βγει, θα δοθούν χρήματα στους συνταξιούχους που έκαναν αγωγές, ενώ το 1,5 εκ. που δεν έκανε καμία αγωγή (ΟΓΑ, κατώτερες συντάξεις του ΙΚΑ, το ΕΚΑΣ) δεν θα πάρει χρήματα.
«Αυτοί οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν έχουν να φάνε και να πάρουν τα φάρμακά τους, δεν θα πάρουν χρήματα, είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αγωγές, μέχρι τέλος του έτους, γιατί αν δεν κάνουν, δεν θα πάρουν ούτε ένα Ευρώ», τόνισε.

«Αφήνουν το 70% των συνταξιούχων
έξω από τη διεκδίκηση»

Ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε ότι την απόφαση του ΣτΕ το Ενιαίο Δίκτυο θα την πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς οι συνταξιούχοι διεκδικούν τις περικοπές μέχρι σήμερα και όχι ένα 11μηνο. Όπως ανέφερε, γίνονται αγωγές από το 2014, γιατί ο δεύτερος πυλώνας της δημοκρατίας είναι τα Δικαστήρια. «Όταν σου κόβουν τη σύνταξη χωρίς να σε ρωτούν, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε σε αγωγές και τώρα πάνε να δώσουν το 11μηνο και αφήνουν το 70% των συνταξιούχων έξω από τη διεκδίκηση», επισήμανε.
Ο πρόεδρος κάλεσε τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάνει αγωγές, να απευθυνθούν στο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και να πληροφορηθούν τι πρέπει να κάνουν και άμεσα, ενώ ζήτησε από τα παιδιά ή τα εγγόνια τους να τους βοηθήσουν, γιατί είναι δύσκολο να γίνει. Η προθεσμία είπε ότι λήγει τέλος του έτους αλλά πρέπει να γίνουν άμεσα, για να προλάβουν να κατατεθούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.