Ενίσχυση 3,67 εκ. ευρώ για τουριστικές επενδύσεις στη Μαγνησία

Συνολικά 22 επιχειρήσεις επιχορηγούνται μέσω του LEADER/CLLD

Ενίσχυση συνολικού ύψους 3,67 εκ. ευρώ για τουριστικές επενδύσεις στη Μαγνησία, συνολικά 22 επιχειρήσεων που επιχορηγούνται μέσω του LEADER/CLLD, βρίσκεται σε εξέλιξη, μέσω της Ε.Α. Πηλίου.

Οι επενδύσεις αφορούν διάφορους τομείς του τουριστικού προϊόντος στη Μαγνησία, από δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων, μέχρι σύσταση νέων τουριστικών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Ήδη μάλιστα, εκδόθηκε και ο οριστικός πίνακας κατάταξης, μετά της 2η πρόσκληση του Υπομέτρου 19.2: «Στήριξη για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της στρατηγικής ΤΑΠΤοΚ» (πράξεων ιδιωτικού χαρακτήρα) του Τοπικού Προγράμματος Νομού Μαγνησίας LEADER/CLLD με τίτλο: «Στρατηγικοί πυλώνες βιώσιμης ανάπτυξης στη Μαγνησία και τις Σποράδες».

Μέσω του προαναφερόμενου προγράμματος, υπάρχει εγκεκριμένο συνολικό κόστος 6.683.308,38 ευρώ και εγκεκριμένη Δημόσια Δαπάνη 3.675.819,25 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Εταιρία Ανάπτυξης Πηλίου Α.Ε. (Ε.Α.Π. Α.Ε.) Αναπτυξιακή ΟΤΑ Α.Ε. αποτελεί μηχανισμό στήριξης της αναπτυξιακής διαδικασίας και του αναπτυξιακού προγραμματισμού για το νομό Μαγνησίας εδώ και πολλά χρόνια. Υποστηρίζει τους τοπικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση μέσα από το σχεδιασμό και την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων, δημιουργεί προϋποθέσεις και συντονίζει την ανάληψη καινοτόμων παραγωγικών πρωτοβουλιών που διευρύνουν και αναβαθμίζουν την τοπική αγορά εργασίας.

Ηλ. Κουτσερής

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.