Ένοχος 29χρονος για απειλητικά email μηνύματα, προς την πρώην σύζυγό του

Καταδικάστηκε χθες, σε φυλάκιση ενός έτους

Ένοχο έκρινε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έναν 29χρονο Βολιώτη, για ενδοοικογενειακή απειλή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους, εξαγοράσιμη προς 5 € την ημέρα και με δικαίωμα έφεσης.
Ο νεαρός συνελήφθη μετά από έγκληση που υπέβαλε σε βάρος του η εν διαστάσει 40χρονη σύζυγός του, για αποστολή απειλητικών e mail, που της προκάλεσαν φόβο και ανησυχία για την 5,5 ετών κόρη τους.

Μόλις αποφυλακίστηκε…

Όπως διαπιστώθηκε στην ακροαματική διαδικασία, ο νεαρός, που αποφυλακίστηκε την περασμένη Παρασκευή από τις φυλακές Κασσαβέτειας, εκτίοντας ποινή εννέα μηνών για ενδοοικογενειακή βία (είχε χτυπήσει στο πρόσωπο την εν διαστάσει σύζυγό του).
Η γυναίκα στην κατάθεσή της, χαρακτήρισε επικίνδυνο τον πρώην σύζυγό της, είπε ότι στα μηνύματα που της έστειλε, ισχυρίστηκε ότι θα την σκοτώσει και θα τη σφάξει, ενώ δήλωσε ότι ο δράστης είχε επιτεθεί σε ζευγάρι που βρισκόταν κοντά στο σπίτι της σε αυτοκίνητο, διότι νόμιζε ότι στο όχημα ήταν η ίδια, σπάζοντας τον καθρέφτη. Η ίδια είπε ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται τέσσερα χρόνια, την έχει τραυματίσει και πήγε αρκετές φορές στο Νοσοκομείο, ενώ τόνισε ότι πρωταγωνίστησε στα επεισόδια του τελικού Κυπέλλου, μεταξύ οπαδών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που είχε γίνει στο Βόλο.

«Ήθελα να αγκαλιάσω την κόρη μου»

Ο κατηγορούμενος, δήλωσε ότι την περασμένη Παρασκευή που αποφυλακίστηκε, πήγε κατευθείαν στο σπίτι του και δεν είχε καμία επαφή με την κατηγορούμενη και τόνισε ότι την απείλησε διότι ήθελε να αγκαλιάσει την κόρη του, που είχε να τη δει εννέα μήνες.
Ο 29χρονος δήλωσε ότι βρήκε ήδη δουλειά και τώρα που έχει αποφυλακιστεί δεν θα έκανε το ίδιο λάθος, για να πάει ξανά στη φυλακή.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έστειλε τα ηλεκτρονικά μηνύματα, δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη, ενώ ο εισαγγελέας πρότεινε την εποχή του για ομολογημένη πράξη.
Τέλος, ο 29χρονος είπε ότι ξεκίνησε τη νομική διαδικασία, για να μπορεί να βλέπει το παιδί του και ζήτησε άλλη μια ευκαιρία από το Δικαστήριο, που τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους, εξαγοράσιμη προς 5 € την ημέρα, με δικαίωμα έφεσης, μετά την άσκηση της οποίας αφέθηκε ελεύθερος.
Σημειώνεται ότι αν ο δράστης απειλήσει ξανά την εν διαστάσει σύζυγό του, θα εκτίσει ποινή περίπου 10 χρόνων αθροιστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.