Ένσταση Καλτσογιάννη: Ολοκληρώθηκε επανακαταμέτρηση και θεωρούνται έγκυρα, 70 άκυρα ψηφοδέλτια

Στάση αναμονής τηρεί ο ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Αίτηση επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων κατέθεσε την Τρίτη στο Πρωτοδικείο Βόλου, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Καλτσογιάννης, εκτιμώντας ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα ως προς τις βουλευτικές έδρες, να χάσει δηλαδή μια έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ και να την κερδίσει η ΝΔ, κάτι που σημαίνει ότι εκλέγεται και ο ίδιος. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, η επανακαταμέτρηση ολοκληρώθηκε χθες και τα άκυρα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν ήταν 70, και θεωρούνται πλέον ως έγκυρα, ενώ ο Γιώργος Καλτσογιάννης μιλώντας στη «Μαγνησία», σχολίασε πως θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες πως θα κινηθεί για το εν λόγω θέμα.
Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές, ο κ. Καλτσογιάννης προέβη στην επανακαταμέτρηση καθώς θεωρούσε πως σε περίπτωση που βρεθούν από 80 μέχρι και 100 ψηφοδέλτια της παράταξης λανθασμένα ως άκυρα, τότε το μέτρο μπορεί να αλλάξει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χάσει μια έδρα στη Μαγνησία, με τη Νέα Δημοκρατία να εκλέγει τελικά πέντε εκπροσώπους στο κοινοβούλιο.
Ο κ. Καλτσογιάννης σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Έχω ζητήσει και έχει αναλάβει το θέμα της επανακαταμέτρησης μία ομάδα συναδέλφων μου. Θα γίνει εκτίμηση των ευρημάτων, αναφορικά με τα άκυρα και θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε έφεση. Θα το ξεκαθαρίσουμε τις επόμενες ημέρες. Ακόμη δεν έχω πάρει κάποια απόφαση».
Εάν ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κινηθεί περαιτέρω, τότε το επόμενό του βήμα είναι να προσφύγει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στην Αθήνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.