Έντονα προβλήματα από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά του Βόλου

Έγινε … μόνιμο το καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών, τονίζουν οι έμποροι

Ξεπέρασε το 50% το ποσοστό των εμπόρων που διαθέτουν στα καταστήματά τους τερματικά υποδοχής καρτών, ωστόσο ένα σημαντικά μεγάλο ποσοστό, δεν μπορεί να πάρει λόγω οφειλών και άλλων θεμάτων που έχουν με τράπεζες και παρά τις πιέσεις, δεν υπάρχει λύση από την Πολιτεία, παρά το ότι η χρήση POS από τον Ιούνιο καθίσταται υποχρεωτική.
Τα παραπάνω ανέφερε ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος στο «Ράδιο Ένα 102,5», που επιπλέον αναφέρθηκε στα προβλήματα από την έλλειψη ρευστότητας και στην ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο που ξεκινάει την Τρίτη.
Για το θέμα της τοποθέτησης τερματικού υποδοχής καρτών (POS) στις επιχειρήσεις, το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε ότι ανεπίσημα, ποσοστό 40% των εμπόρων τοπικά δεν διαθέτουν, ενώ από τον Ιούνιο το μέτρο θα είναι υποχρεωτικό.
Ο κ. Οντόπουλος τόνισε ότι μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από πλευράς υπουργείου για να χορηγηθούν μηχανήματα, σε όσους επαγγελματίες δεν μπορούν να πάρουν, είτε λόγω καθυστερούμενων οφειλών ή άλλων αγκυλώσεων που υπάρχουν στο τραπεζικό κομμάτι. Το μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου, δήλωσε ότι τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα όλων των παραγωγικών φορέων, πιέζουν για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που υπάρχει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.

Ευελπιστούν σε κάτι καλύτερο
Οι έμποροι ευελπιστούν ότι μπαίνοντας στην καλοκαιρινή περίοδο, λόγω και της τουριστικής προβολής που έχει η πόλη, να μπορέσουν να δουν λίγο καλύτερες μέρες, υπογράμμισε.
Σύμφωνα με τον κ. Οντόπουλο και σε Πανελλαδικό επίπεδο δεν είναι πολύ καλά τα πράγματα, όπως δείχνουν οι έρευνες που διενεργήθηκαν από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και άλλων παραγωγικών φορέων, που επισημαίνουν το πρόβλημα.
«Οι έμποροι δεν πτοούμαστε και είμαστε εδώ για να προσφέρουν το καλύτερο όσον αφορά στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχουν», δήλωσε ο ταμίας των εμπόρων.

Ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αγορά
Για την ενδιάμεση περίοδο των εκπτώσεων από την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου και μετά, ο κ. Οντόπουλος είπε ότι είναι κάτι το οποίο, όποιος θέλει απ΄τους εμπόρους, μπορεί, να διενεργήσει προσφορές και εκπτώσεις και εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή η αγορά είναι σε ένα μόνιμο καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών, λόγω του ότι έχει απελευθερωθεί το μέτρο και οι επαγγελματίες προσπαθούν να παρέχουν όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές στους καταναλωτές.
Ο ίδιος επανέλαβε τη θέση των εμπόρων ότι τα συγκεκριμένα μέτρα δεν φέρνουν την ανάπτυξη, διότι είναι αντίμετρα, καθώς η περίοδος των εκπτώσεων και των προσφορών αφορά το 60% -70% όλης της χρονιάς και από την Πολιτεία οι επαγγελματίες αναμένουν ουσιαστικές παρεμβάσεις και ρυθμίσεις προς όφελος της αγοράς και όχι μόνο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.