Έντονη βροχή, αρκετές απαντλήσεις και διακοπή ρεύματος

Τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας στη Μαγνησία

Έντονη βροχή, αρκετές απαντλήσεις και διακοπή ρεύματος ήταν τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας χθες στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, μεγάλη ποσότητα νερού έπεσε στη Μαγνησία από το μεσημέρι μέχρι τις 7.30 το απόγευμα και, ευτυχώς, παρά την ένταση της βροχής δεν σημειώθηκαν ζημιές.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ήταν σε επιφυλακή και κλήθηκε για αντλήσεις υδάτων σε οκτώ περιπτώσεις (ειδοποιήθηκαν σε 15 περιπτώσεις, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν σε όλες), υπογείων και ημιϋπογείων σε περιοχές του Βόλου πάνω από τον περιφερειακό μέχρι την Ανακασιά και τον Άγιο Ονούφριο, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν άλλες ζημιές.

Οι πυροσβέστες επενέβησαν χθες το απόγευμα, όταν δέχτηκαν κλήση για διάσωση δύο αλόγων που ήταν δεμένα στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, στο ύψος της Ζάχου.
Πυροσβέστες και εθελοντές της Λέσχης Εδικών Δυνάμεων πήγαν στο σημείο και βρήκαν τους ιδιοκτήτες των αλόγων εκεί. Οι ιδιοκτήτες κατέβηκαν στην όχθη του χειμάρρου, με τη συνδρομή πυροσβεστών, όπου τα νερά δεν είχαν προλάβει να ανέβουν σε ύψος και ανέβασαν τα δύο ζώα από ανάχωμα που βρισκόταν κοντά στο σημείο που ήταν δεμένα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις το μετεωρολογικό δελτίο προέβλεπε έντονα φαινόμενα, που φαίνεται να μας επηρεάζει από το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, μέχρι και σήμερα νωρίς το πρωί. Όπως δήλωσε στο magnesianews.gr υπήρξαν κάποιες μικρού μεγέθους κατολισθήσεις, στο οδικό δίκτυο από Άλλη Μεριά προς Πορταριά, αλλά αντιμετωπίστηκαν. Ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παν. Κουτσάφτης σε δηλώσεις του στο magnesianews.gr, τόνισε ότι υπήρξαν κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις, αλλά χωρίς να διαπιστωθούν μέχρι στιγμής τουλάχιστον κάποια προβλήματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις που εκανε και ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος.

Η κα Κολυνδρίνη τόνισε ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και τα μητρώα ιδιωτικών μηχανικών. «Ελπίζω να μην χρειαστεί να τα ενεργοποιήσουμε αλλά ανά πάσα στιγμή μπορούν να ενεργοποιηθούν και να παράσχουν υπηρεσίες τους», τόνισε. (Το φωτογραφικό υλικό είναι αναρτημένο από την κα Κοκλυνδρίνη, χθες βράδυ απ΄την Πορταριά).

Μακρινίτσα και Βόλος στις δυο πρώτες
θέσεις πανελλαδικά των ισχυρών βροχοπτώσεων

H Μακρινίτσα και o Βόλος βρέθηκαν σύμφωνα με το meteo.gr, στις δυο πρώτες θέσεις πανελλαδικά των ισχυρών βροχοπτώσεων τη χθεσινή ημέρα. Σύμφωνα με τον πίνακα που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι δυο περιοχές ξεχωρίζουν, όπως παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Στο μεταξύ, στο σκοτάδι είχαν βυθιστεί περιοχές στον Βόλο λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς ρεύμα έμειναν νοικοκυριά στην Ν.Ιωνία και στη Νεάπολη, ενώ συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Εξάλλου, εντυπωσιακό είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο που απαθανάτισε ένας Βολιώτης που διαμένει στο Φυτόκο. Το φαινόμενο του «υδροσίφωνα» που ήρθε μαζί με την κακοκαιρία που ονομάστηκε «Κίρκη» εμφανίστηκε σήμερα το πρωί της Τέταρτης 20 Οκτωβρίου και ανέβηκε στην σελίδα του meteoGR, σύμφωνα με το οποίο «οι υδροσίφωνες στον Παγασητικό κόλπο είναι ιδιαίτερα σπάνιοι. Είναι μόλις ο δεύτερος υδροσίφωνας που καταγράφουμε στον κόλπο τα τελευταία 10 χρόνια.» Η φωτογραφία λήφθηκε από τον Παναγιώτη Μαστροπαναγιώτη.

https://www.facebook.com/Meteo.Gr/posts/3423061191064540

Για σήμερα στη Μαγνησία, αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με λίγες συννεφιές το πρωί στα νότια του νομού, όπου πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα είναι βοριάδες ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14.0°C έως 20.0°C

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.