Εντυπωσίασε και τους Βολιώτες το… «Φεγγάρι της Φράουλας»!

Φωτογραφία Ιωάννης Κουτσερής (@_k.t.s_photos_)
Με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, διάλεγαν γωνιές για βραδινές λήψεις…

Εντυπωσίασε και τους Βολιώτες το… «Φεγγάρι της Φράουλας», ενώ αρκετοί απ΄ τους συμπολίτες, με φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες, διάλεγαν απόψε γωνιές, για … ιδανικές λήψεις!
Συγκεκριμένα, απόψε το βράδυ, Πέμπτη 24 Ιουνίου είναι η τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνος για φέτος. Είχαν προηγηθεί οι υπερπανσέληνοι της 27ης Απριλίου και της 26ης Μαΐου. Για μια ακόμη φορά, το φεγγάρι βρέθηκε πιο κοντά στη Γη και η πανσέληνος φαίνονταν μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως.
Η συγκεκριμένη πανσέληνος, ήταν παραδοσιακά γνωστή και ως «Φεγγάρι της Φράουλας» στους Ινδιάνους της Αμερικής, επειδή πέφτει σε μια εποχή που μαζεύονται οι ώριμες πια φράουλες.
Καθώς η ελλειπτική τροχιά του φεγγαριού γύρω από τη Γη αυξομειώνει την απόσταση μεταξύ των σωμάτων, υπερ-πανσέληνος συμβαίνει όταν η πανσέληνος συμπίπτει χρονικά με μια πολύ κοντινή προσέγγιση της Σελήνης. Η απόσταση Γης-Σελήνης κυμαίνεται από 406.712 χιλιόμετρα (απόγειο) μέχρι 356.445 χιλιόμετρα (περίγειο). Όταν η πανσέληνος συμβαίνει κοντά στο περίγειο, τότε θεωρείται ότι υπάρχει υπερ-Σελήνη, σούπερ-Σελήνη ή υπερ-πανσέληνος, όροι που δεν είναι αστρονομικοί. Ο όρος, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), εφευρέθηκε από τον αστρολόγο Richard Nolle το 1979.
Μια πανσέληνος στο περίγειο, καθώς είναι πιο κοντά σε μας, φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο. Επίσης μια υπερ-πανσέληνος είναι περίπου 7% μεγαλύτερη και 15% φωτεινότερη σε σχέση με μια μέση πανσέληνο. Φωτογραφία Ιωάννης Κουτσερής (@_k.t.s_photos_)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.