Επάρκεια κηπευτικών στις λαϊκές αγορές αν δεν «γυρίσει» σε παγωνιά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μαγνησίας Απ. Τσακανίκα

Σε αναμονή βρίσκονται οι παραγωγοί λαϊκών αγορών, που ευελπιστούν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα με τα κηπευτικά γιατί το χιόνι που έπεσε δεν θα τα «κάψει», αν δεν το «γυρίσει» ο καιρός σε παγωνιά, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, ο Αποστόλης Τσακανίκας πρόεδρος των παραγωγών Λαϊκών Αγορών Μαγνησίας και της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλίας. Η λαϊκή αγορά δεν λειτούργησε τις τελευταίες δύο ημέρες λόγω του χιονιού.
Ο κ. Τσακανίκας ανέφερε ότι χθες και προχθές, στο Διμήνι το χιόνι ήταν ελάχιστο, στο Σέσκλο, στη Ν. Αγχίαλο και στο Βελεστίνο δεν είχε καθόλου χιόνι, το οποίο έπληξε κυρίως τις περιφερειακές συνοικίες του Βόλου (Αγ. Παρασκευή, Νεάπολη), αλλά και στη Ν. Ιωνία και είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αν κάνει παγωνιά.
Όπως εξήγησε, τα λάχανα θέλουν μεγάλη παγωνιά για να καούν, τα κουνουπίδια όσα είναι ανοιχτά έχουν πρόβλημα, όπως επίσης γενικότερα, τα φυλλώδη.

«Φαινόμενο μιας εβδομάδας δουλειάς το μήνα…»

Αναφορικά με την κίνηση στις λαϊκές αγορές ο πρόεδρος των παραγωγών είπε ότι δούλεψαν το περασμένο Σάββατο που πληρώθηκε ο κόσμος και πλέον παρατηρείται το φαινόμενο μιας εβδομάδας δουλειάς αφότου πληρωθούν μισθοί και συντάξεις στο τέλος του μήνα. Ο κ. Τσακανίκας είπε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, καθώς όλα είναι αλυσίδα.
Τέλος, τόνισε ότι παρά τα συνεχή αιτήματα των παραγωγών για να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να διασφαλιστεί επάρκεια, δεν γίνεται τίποτα, γίνονται εισαγωγές επιβαρυμένων προϊόντων με φυτοφάρμακα, ενώ κατήγγειλε ότι δεν υπάρχει βούληση για να δοθούν λύσεις. Ο κ. Τσακανίκας είπε ότι η λαϊκή αγορά είναι η πιο φθηνή λύση για ποιοτικά προϊόντα, σε σχέση με τα μάρκετ, οι παραγωγοί δεν χρεώνουν σακούλες και «κόβουν» 10λεπτα και 20λεπτα από την τιμή των προϊόντων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.