Έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα στο Βόλο

Ξεκίνησε η ενημέρωση, 70% των καταστημάτων συμμορφώθηκε

Τα μπλοκ βεβαίωσης παράβασης που εκδίδει το υπουργείο Υγείας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Βόλου, αναμένει ο Δήμος Βόλου, για να ξεκινήσει τα πρόστιμα σε καταστήματα, ενώ από την ενημέρωση που γίνεται από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας, προκύπτει ότι ποσοστό περίπου 70% των καταστημάτων έχει συμμορφωθεί στα νέα δεδομένα.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Βόλου Τριαντάφυλλος Γκογκινούδης, μίλησε στο «Ράδιο Ακρόαμα» και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα βεβαιωθούν παραβάσεις σε Δημόσιες Υπηρεσίες και καταστήματα, κάτι που πρέπει να γνωρίσουν οι καταστηματάρχες και το κοινό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε καταστήματα του Βόλου, από την ΑΑΔΕ που έχει το δικαίωμα να βεβαιώνει, ενώ κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Βόλου και της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των καταστηματαρχών για την απαγόρευση του καπνίσματος και τι πρέπει να κάνει ο κόσμος.

“Τους ενημερώνουμε τι πρέπει να κάνουν σε ότι αφορά στους εξωτερικούς χώρους – τι προβλέπει ο Νόμος και είμαστε στην αναμονή των μπλοκ βεβαιώσεων παραβάσεων για να βεβαιώσουμε παραβάσεις. Το 70% περίπου των καταστηματαρχών έχει συμμορφωθεί”, ανέφερε ο κ. Γκογκινούδης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ωρίμασε η ιδέα στη συνείδηση των πολιτών ότι το κάπνισμα πρέπει να απαγορευτεί σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους «γιατί δικαιώματα δεν έχουν μόνο οι καπνιστές, αλλά και οι μη καπνιστές, που μπορούν να βγουν από ένα κατάστημα ή μια υπηρεσία και να καπνίσουν».

Απαντώντας στο επιχείρημα αρκετών καταστηματαρχών ότι λόγω απαγόρευσης του καπνίσματος, ο Τρ. Γκογκινούδης είπε ότι τα μαγαζιά τόσα χρόνια κρατιούνται και από μη καπνιστές θαμώνες, ενώ εκτίμησε ότι θα αυξηθεί η πελατεία τους από μη καπνιστές που δεν μπορούσαν να πάνε σε καταστήματα όπου υπήρχε πολύς καπνός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.