Επίσπευση επενδύσεων όπως στις Νηές ζήτησε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου

Συναντήθηκε με τον Υπ. Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, και το Γ.Γ. Τουρισμού Κ. Λούλη

Συνάντηση με κυβερνητικούς αξιωματούχους είχε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αριστοτέλη Μπασδάνη και μέλη, τα μέλη της Δ.Ε. Νίκο Αγγελέτο, Βασίλη Καραλή, Θέκλα Καμμένου, ενώ το παρών έδωσε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης.
Τα μέλη της Δ.Ε. συναντήθηκαν αρχικά με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο και έθεσαν το θέμα των επενδύσεων που πρέπει να τρέξουν στη Μαγνησία, με απώτερο σκοπό την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, κάτι που αποτέλεσε άλλωστε και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το θέμα της μεγάλης επένδυσης στις Νηές Αλμυρού, έργο που χρονίζει επί δύο δεκαετίες στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε θετικός ως προς την επένδυση, ωστόσο υπογράμμισε ότι για το θέμα θα πρέπει να συνεδριάσει η Γνωμοδοτική Επιτροπή, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία του μην χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι τότε, υπενθυμίζοντας ότι ο επενδυτής ήδη «τρέχει» άλλες δύο επενδύσεις ταυτόχρονα.
Παράλληλα, έγινε σύνδεση του θέματος με το Αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου που κρίνεται αναγκαία η αναβάθμισή του για την τροφοδότηση αναπτυξιακών έργων.

«Μη νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε ταυτόχρονα στον κ. Γεωργιάδη το ζήτημα που ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Ν. Μαγνησίας έθεσε πρόσφατα στην Δ.Ε. αναφορικά στις μη νόμιμα λειτουργούσες επιχειρήσεις που οδηγούν στην οικονομική αιμορραγία τον κλάδο και ταυτόχρονα χάνει έσοδα η Πολιτεία από την φορολογία. Ο Υπουργός Ανάπτυξης, μετά την ενημέρωση που του παρείχαν τα μέλη της Δ.Ε., δεσμεύτηκε ότι θα φέρει σχετικό Νόμο στην Βουλή για την προστασία των επαγγελματιών.
Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης, μετά από το θέμα που έθεσαν τα μέλη της Δ.Ε. για τις ενεργειακές κοινότητες, ενημέρωσε ότι ήδη το Υπουργείο επεξεργάζεται σε συνεργασία με την ΕΕ το πρόγραμμα, ώστε να υπάρξει η σχετική επιδότηση μέσα στο 2020.
Συνάντηση με τον Κώστα Λούλη

Ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας της Δ.Ε. με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού Κώστα Λούλη.
Τα μέλη της Δ.Ε., αλλά και ο κ. Ζαφείρης έθεσαν το ζήτημα της του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου, που πρέπει να αναβαθμιστεί σε αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος και όχι μόνο.
Από την πλευρά του ο κ. Λούλης τάχθηκε υπέρ της σύστασης Φορέα για την εύρυθμη λειτουργία του αεροδρομίου, καθώς όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά «μόνο αν μπουν μπροστά οι ιδιώτες, θα βρεθεί λύση στο ζήτημα, στο οποίο πρέπει άμεσα να δοθεί βαρύτητα».
Εξάλλου, όπως υπογραμμίστηκε και από τις δύο πλευρές, με δεδομένο την καταγραφή της νέας τάσης στον τουρισμό το ταξίδι να γίνεται βίωμα, θα πρέπει να αναπτυχθεί μία άλλη μέριμνα για την διαφορετική Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.