Έρχονται χιόνια στη Μαγνησία

Φωτό αρχείου
Χειμωνιάτικο το σκηνικό το επόμενο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με τον Θεοφάνη Τακούδη

Οι θερμοκρασίες του Σαββάτου που θύμιζαν καλοκαίρι δίνουν τη σκυτάλη τους σε ένα καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό και στη Μαγνησία, το οποίο θα διαρκέσει ένα δεκαπενθήμερο. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή, από αυτή την εβδομάδα μπαίνουμε στον χειμώνα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ενώ θα δούμε να ασπρίζουν από χιόνι ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Τακούδης, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη το σκηνικό του καιρού θα είναι το ίδιο, δηλαδή θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές και η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15-16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, ενώ αύριο η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 1-2 βαθμούς, καθώς θα σημειωθεί στροφή του ρεύματος σε δυτικούς- βορειοδυτικούς ανέμους. Οι τοπικές βροχές θα είναι παροδικές και προς το τέλος της ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος , θα επικρατήσουν αραιές συννεφιές μόνο στις ορεινές περιοχές , ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι- βορειοδυτικοί 6 μποφόρ και πιο ανοιχτά ίσως και 7 μποφόρ, με τη θερμοκρασία στις μέγιστες τιμές της να φτάσει έως τους 12-13 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, οι ελάχιστες τιμές στη θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 4-5 βαθμούς Κελσίου κι αυτό θα συμβεί λόγω της ξαστεριάς και του βόρειου ρεύματος που δυναμώνει, ενώ ως προς τις μέγιστες τιμές ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ της Πέμπτης και μετά θα σημειωθούν συννεφιές και οι βόρειοι –βορειοδυτικοί άνεμοι θα ξεκινήσουν να στρέφονται σιγά σιγά βορειοανατολικοί με τάσεις ενίσχυσης.
Αυτό σημαίνει, όπως είπε ο κ. Τακούδης ότι θα έχουμε φαινόμενα το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή και στη Μαγνησία , αφού ήδη θα έχουν ξεκινήσει στη δυτική Θεσσαλία με κάποιες τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.

Έτσι λοιπόν από το βράδυ της Πέμπτης και την Παρασκευή αναμένονται στη Μαγνησία τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, που θα κατέβουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Θα υπάρξει μία πρόσκαιρη μικρή βελτίωση την Παρασκευή βράδυ έως και το Σάββατο πρωί, όμως το Σάββατο και η Κυριακή είναι δυο μέρες που θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ.

Ειδικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στον Βόλο κάτω ακόμη και από το 0 με την μέγιστη τιμή να μην ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ χαμηλότερη θα είναι στις υπόλοιπες περιοχές του νομού.
Θα δούμε χιόνια στο Πήλιο και την Όθρυ και όχι μόνο στις κορυφές, αλλά και στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενώ ο κ. Τακούδης σημείωσε πως αναμένονται και οι νέες προγνώσεις την Τετάρτη για να διαπιστωθεί εάν θα έχουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Επεσήμανε ότι μέχρι στις 20-25 Ιανουαρίου κατά διαστήματα, οι συνθήκες που θα επικρατήσουν θα είναι καθαρά χειμερινές, ενώ χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στο ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.