Έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες με ένα μικρό… διάλειμμα από σήμερα

Την Κυριακή ο υδράργυρος θα φτάσει … τους 30 βαθμούς Κελσίου!

Με θερμοκρασίες πάνω από τον μέσο φυσιολογικό όρο για την εποχή θα διανύσουμε την εβδομάδα, με ένα μικρό διάλειμμα να σημειώνεται μεσοβδόμαδα και το οποίο δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, ο οποίος δήλωσε ότι στην συνέχεια ο καιρός θα μας ανταμείψει και πάλι.
Αναλυτικά, όπως τόνισε μιλώντας στο Ράδιο Ένα, από χθες Τρίτη και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης θα έχουμε ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε πολύ καλά επίπεδα, αγγίζοντας τους 27 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο και τους 28 στο Βελεστίνο. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.
Από το μεσημέρι της Τετάρτης και έπειτα ο καιρός μεταβάλλεται. Αρχικά, θα είναι αίθριος, ενώ στη συνέχεια θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν βροχές προς το τέλος της ημέρας σε όλη την έκταση της Θεσσαλίας, όχι όμως τόσο έντονα στη Μαγνησία. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί έως μέτριοι, στρεφόμενοι προς το τέλος της ημέρας σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία παρ’ όλα αυτά στον Βόλο θα κυμανθεί από τους 19.0°C έως τους 27.0°C.
Την Πέμπτη οι βόρειοι άνεμοι συνεχίζουν, φτάνοντας τα πέντε έως και έξι μποφόρ, αναμένονται συννεφιές, ενώ θα σημειωθούν βροχές. Από το απόγευμα της ίδιας μέρας ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται με την θερμοκρασία στον Βόλο να κυμαίνεται από τους 17.0°C έως τους 25.0°C.
Η καλοκαιρία τις επόμενες μέρες επιστρέφει, καθώς την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός αναμένεται αίθριος, με την θερμοκρασία σταδιακά να ανεβαίνει. Συγκεκριμένα την Παρασκευή οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, αλλά ασθενείς με την θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 25 βαθμούς, ενώ το Σάββατο θα πλησιάσει τους 28 έως και τους 29 βαθμούς. Την Κυριακή και τη Δευτέρα η θερμοκρασία στον Βόλο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς, ενώ στο Βελεστίνο θα φτάσει έως και τους 32.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.