Έρχονται στην Κιβωτό του Κόσμου στον Βόλο τριάντα προσφυγόπουλα από την Ουκρανία

Bazaar αλλά και πρόσκληση για ενίσχυση της δομής με τρόφιμα και εθελοντές

Την αγκαλιά της ανοίγει η Κιβωτός του Κόσμου στον Βόλο και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα φιλοξενήσει 20-30 προσφυγόπουλα από την Ουκρανία, παρέχοντάς τους στέγη, ένδυση, ιατροφαρμακευτική και ψυχολογική περίθαλψη, έτσι ώστε να μπορέσουν να απαλύνουν τις πληγές του πολέμου. Την ίδια στιγμή η Κιβωτός συνεχίζει να προσφέρει στα παιδιά της, με τις ανάγκες να έχουν αυξηθεί.
Η κ. Εύα Καραβοσιάνη, Διευθύντρια της Κιβωτού του Κόσμου Βόλου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή επισημαίνοντας πως το σπίτι της Κιβωτού στο Διμήνι θα ανοίξει σε λίγο καιρό και θα υποδεχτεί 20-30 παιδιά από την Ουκρανία. Τα παιδιά θα στηριχθούν και ιατρικά, ψυχολογικά, θα τους δοθούν ρούχα και παπούτσια, θα εξασφαλιστεί η διατροφή και η εκπαίδευσή τους.

Αυξημένες ανάγκες

Αυτό σημαίνει πως οι ήδη αυξημένες ανάγκες της Κιβωτού, θα αυξηθούν περαιτέρω με την υποδοχή αυτών των παιδιών , με την κ. Καραβοσιάνη να τονίζει πως η Κιβωτός χρειάζεται τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του κόσμου, όπως και εθελοντές, εκπαιδευτικούς, μεταφραστές.
«Χρειαζόμαστε τον κόσμο και στο νέο αυτό εγχείρημα. Αλλοίμονο εάν δεν βοηθούσαμε αυτούς τους ανθρώπους. Από κει και πέρα οι ανάγκες μας παραμένουν σταθερές, έχουν να κάνουν με την ένδυση , υπόδηση παιδιών , τρόφιμα , αλλά και η οικονομική ενίσχυση για μας είναι πολύ σημαντική για να μπορούν να καλυφθούν τα πάγια έξοδα και στα δύο σπίτια. Οι ανάγκες μας λοιπόν θα αυξηθούν με την έλευση των παιδιών από την Ουκρανία και δεν γνωρίζουμε για πόσο χρονικό διάστημα θα μείνουν τα παιδιά εδώ, προφανώς μέχρι να λήξει αυτή η κατάσταση. Όσο κι αν χρειαστεί θα πρέπει να είναι σταθερή η βοήθεια και η ενίσχυση του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Καραβοσιάνη.
Η ίδια δε, απεύθυνε πρόσκληση στους Βολιώτες να στηρίξουν την Κιβωτό, η οποία μετά από δύο και πλέον χρόνια, λόγω της πανδημίας, πραγματοποιεί πασχαλινό bazaar στο σπίτι της στο Διμήνι.

Το πασχαλινό bazaar

«Εδώ και δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας έχουμε δυσκολευτεί σε πάρα πολλά κομμάτια, σίγουρα και στο οικονομικό. Δεν γίνονταν τόσα χρόνια τα bazaar μας και φέτος που τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, πήραμε την απόφαση να ανοίξουμε και πάλι το σπίτι μας και να υποδεχτούμε τον κόσμο για να μπορέσει να μας υποστηρίξει, είτε μέσα από τις λαμπάδες μας, είτε μέσα από πασχαλινές συνθέσεις, είτε και από τα παραδοσιακά προϊόντα που κάνουμε στο σπίτι και είναι διαθέσιμα στο κοινό», σημείωσε η Διευθύντρια της Κιβωτού στον Βόλο.
Το πασχαλινό bazaar της Κιβωτού λειτουργεί ήδη από χθες και θα συνεχίσει μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Οι Βολιώτες μπορούν να επισκεφθούν το σπίτι της Κιβωτού στην οδό Ήρας 8 στο Διμήνι και προσφέρουν την βοήθειά τους για τη συνέχιση του σημαντικού της έργου. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία της Κιβωτού στο τηλέφωνο 2421077020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.