Έρχονται καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και κρύο

Τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλία, ίσως σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες των εορτών!

Έρχονται καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και κρύο και στη Μαγνησία τις επόμενες ημέρες, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε, ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, νέα πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού, προβλέπονταν από χθες το απόγευμα και από τα Βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Θυελλώδεις Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 8 BF αναμένεται επικρατήσουν βαθμιαία στο Βόρειο Αιγαίο.
Το Λιμεναρχείο συστήνει στους ιδιοκτήτες και κυβερνήτες μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης και να μην αποπλεύσουν κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου.

Ο «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης»

Σύμφωνα με τον «ΕΜΕΣ Αλέξανδρος Τακούδης», για τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλία, ίσως σημειωθούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες των εορτών! Πιθανόν όμως στις τελευταίες ημέρες του Δεκέμβρη, να σημειωθούν χιονοπτώσεις, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.
Για σήμερα, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και πιθανόν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00…09 οC. Για την Τετάρτη, αναμένονται αρχικά τοπικές συννεφιές και πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02…11 οC.
Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02…11 οC.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.