Σχεδόν απανθρακώθηκε 45χρονος στα Ψυγεία «Αλεξόπουλου» (Φωτο + βίντεο)

Βρήκε τραγικό θάνατο μετά από μεγάλη πυρκαγιά κατά την οξυγονοκόλληση

Τραγική κατάληξη είχε σήμερα το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις εγκαταστάσεις των πρώην ψυγείων «Αλεξόπουλου», για έναν 45χρονο εργάτη, πατέρα τριών παιδιών ο οποίος σχεδόν απανθρακώθηκε, καθώς δεν πρόλαβε να βγει από το κτίριο, πιθανόν λόγω του πυκνού καπνού που γέμισε ο χώρος εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς, που είχε αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του κτιρίου έκτασης περίπου 2000 τ.μ.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 13.05 το μεσημέρι, οπότε και δέχτηκε κλήση η Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ώρα που στο παλιό κτίριο βρισκόταν τρία άτομα που έκαναν εργασίες οξυγονοκόλλησης. Φαίνεται ότι η πολυουρεθάνη που κάλυπτε τους τοίχους των παλιών ψυγείων ανεφλέγη, με αποτέλεσμα το κτίριο να «λαμπαδιάσει» σχεδόν αμέσως και να καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό που φαινόταν και από το Βόλο.
Οι δύο από τους τρεις εργαζόμενους κατάφεραν να βγουν έγκαιρα από το κτίριο χωρίς να πάθουν το παραμικρό, αλλά ο 45χρονος εργάτης Αλβανικής καταγωγής, δεν ήταν τόσο τυχερός, καθώς εγκλωβίστηκε, πιθανόν από τους πυκνούς καπνούς και βρέθηκε σε εσωτερική σιδερένια σκάλα, ώρες αργότερα και τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι είχε σχεδόν απανθρακωθεί.

Πανθεσσαλικός συναγερμός
Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλης έντασης και οι καπνοί τόσο πυκνοί, που αμέσως σήμανε Πανθεσσαλικός συναγερμός και στο σημείο των εγκαταστάσεων, που βρίσκεται μεταξύ Αγριάς – Κ. Λεχωνίων πήγαν 18 υδροφόρα οχήματα (από τις υπηρεσίες της Μαγνησίας, της Λάρισας και των Τρικάλων) με 44 πυροσβέστες, που ξεκίνησαν την κατάσβεση, αλλά πήρε ώρες για να τιθασεύσουν τις φλόγες και να καθαρίσει το κτίριο από καπνό, ώστε να εντοπιστεί ο εργάτης που είχε παγιδευτεί στη σιδερένια σκάλα.
Οι πυροσβέστες επιχειρούσαν με μάσκες και πλήρη ατομικό εξοπλισμό, καθώς στο χώρο υπήρχαν τοξικές ουσίες από την πολυουρεθάνη που ήταν καλυμμένοι οι τοίχοι, για να προσφέρουν μόνωση στις εγκαταστάσεις που παλιά λειτουργούσαν ως ψυγεία.

Κλήθηκε η ΕΜΑΚ
Τελικά και αφού οι φλόγες έπεσαν και το κτίριο άρχισε να καθαρίσει από τον καπνό, διαπιστώθηκε ότι στο χώρο που βρισκόταν ο άτυχος εργάτης υπήρχε δεξαμενή αμμωνίας, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να μην μπορούν να προσεγγίσουν το χώρο.

Για το λόγο αυτό κλήθηκε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα, που πήγε στο χώρο και οι πυροσβέστες, με ειδικές στολές, κατάφεραν να φτάσουν τον άτυχο εργάτη, ενώ για να τον απεγκλωβίζουν χρειάστηκε να κόψουν μέρος της μεταλλικής σκάλας.

Παράλληλα, είχαν ενημερωθεί η Εισαγγελία Βόλου και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, που έδωσαν εντολή στην Πυροσβεστική να μεταφέρει τη σορό του 45χρονου, κάτι που τελικά έγινε στις 4 το απόγευμα.
Με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ η σορός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου και αύριο αναμένεται να γίνει νεκροψία – νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του.
Ο άτυχος 45χρονος ζούσε με την οικογένειά του στις Αλυκές και ήταν πατέρας τριών παιδιών.

Από την πυρκαγιά που τέθηκε υπό έλεγχο στις 3 το μεσημέρι, περίπου δύο ώρες αφότου ξέσπασε, καταστράφηκαν ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις και υποχώρησε η σκεπή, ενώ επειδή οι φλόγες σιγόκαιγαν, στο χώρο αναμένεται να μείνουν οχήματα και πυροσβέστες για προληπτικούς λόγους όλο το βράδυ.

Επί τόπου βρίσκεται ισχυρή δύναμη 44 πυροσβεστών με έξι οχήματα της Π.Υ. Βόλου, ένα όχημα και προσωπικό από τα Τρίκαλα, τρία οχήματα από τη Λάρισα, αλλά και από υπηρεσίες της Μαγνησίας όπως Β΄ΒΙ.ΠΕ., Δρυμώνα και Αργαλαστής.
Οι πυροσβέστες δίνουν “μάχη” για να περιορίσουν τις φλόγες, καθώς ο χώρος των παλιών ψυγείων είναι έκτασης 2.000 τ.μ.και είναι δύσκολο να ερευνηθεί πλήρως, για να τεθεί υπό έλεγχο και η παραμικρότερη φλόγα, καθώς τα ψυγεία διαθέτουν μονωτικά και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών εντός του χώρου, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, έκαναν λόγο για παρουσία τριών ατόμων, από τους οποίους οι δύο πρόλαβαν και απομακρύνθηκαν έγκαιρα. Ο πυκνός καπνός πάντως, είναι ορατός ακόμη και από τον Βόλο.

Μιλώντας στο “Ράδιο-Ένα 102,5”, ο πρόεδρος της Δ.Ε. Νίκος Νομικός, τόνισε ότι υπήρξε μια αναστάτωση στην περιοχή, αλλά ευτυχώς δεν φαίνεται να κινδυνεύουν γειτονικές περιουσίες.

Η Πυροσβεστική
Σε ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο twitter αναφέρεται: “Πυρκαγιά σε κτίριο επιχείρησης στα Κάτω Λεχώνια Βόλου. Έχει εντοπιστεί ένα άτομο νεκρό. Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.