Εργοστάσιο παραγωγής RDF στο ΧΥΤΑ Βόλου θα προμηθεύει την ΑΓΕΤ

Το επιβεβαίωσε μιλώντας σήμερα στον Astra, ο Αχιλλέας Μπέος

Ο Δήμος Βόλου με τον ΧΥΤΑ θα προχωρήσουν στη δημιουργία μονάδας παραγωγής RDF στο Βόλο, χρησιμοποιώντας τα σκουπίδια των Δήμων του νομού Μαγνησίας.
Αυτό δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος μιλώντας σήμερα στον Astra, επιβεβαιώνοντας τα όσα ανέφεραν τα μέλη της «Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας» στην χθεσινή συνέντευξή τους και παρουσιάστηκαν σήμερα ως κεντρικό θέμα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μαγνησία».
Ο κ. Μπέος τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου έχει υποβάλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, μελέτη για την κατασκευή εργοστασίου μέσω ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 37 εκ. ευρώ. Παράλληλα ο σε αργία Δήμαρχος Βόλου, εφόσον πραγματοποιηθεί η επένδυση δήλωσε πως το προϊόν RDS και SRF θα πωλείται στην ΑΓΕΤ-Ηρακλής χρησιμοποιώντας τα ως καύσιμη ύλη. Ο κ. Μπέος τόνισε ότι τα εναλλακτικά καύσιμα είναι ακίνδυνα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και ο Δήμος Βόλου δεν θα παρέμβει, ούτε θα ασχοληθεί. Αν η «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία» που έχει μια σφραγίδα και νομίζει ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει στην πόλη, αν είναι επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων το RDF, τότε με πρώτο εμένα να πάμε έξω από την ΑΓΕΤ και να την κλείσουμε και να μείνουν χωρίς δουλειά 700 συμπολίτες. Ο σε αργία δήμαρχος Βόλου, επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των πολιτικών που διοίκησαν την πόλη, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν μίλησαν για την ρύπανση και τώρα το θυμήθηκαν αφήνοντας μομφή εναντίον τους ότι κάτι ζητούσαν και έπαιρναν όλοι τους. Φυσικά ως ξένος στην πόλη, δεν ήξερε (ούτε ο κ.Μαρέδης) ότι η πόλη πολλές φορές αντιτάχθηκε στα σχέδια της ΑΓΕΤ, ενώ πολύ πρόσφατα ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας, επέβαλλε να μπουν φίλτρα στις καμινάδες της ΑΓΕΤ αναγκάζοντάς την να προχωρήσει σε επένδυση εκατομμυρίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.