Ερημώνει ο Βόλος λόγω κορωνοϊού (φωτογραφίες)

Προστατευτικά σε φαρμακεία και φούρνους- Έκλεισαν από σήμερα πολλά εμπορικά

Ερημώνει σιγά σιγά ο Βόλος εξαιτίας των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού κι απ’ ότι φαίνεται η πλειοψηφία των Βολιωτών μένει στο σπίτι! Ελάχιστη ήταν η κίνηση το πρωί στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες να βγαίνουν για τα απολύτως αναγκαία. Στους δρόμους κυρίως κυκλοφορούν φορτηγά επαγγελματιών, ενώ τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα έχουν ήδη κατεβάσει ρολά, ενώ τα υπόλοιπα προετοιμάζονται, καθώς αύριο και επίσημα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Στο δρόμο το magnesianews.gr- Τι κατέγραψε με τον φωτογραφικό του φακό

Σε ότι αφορά τα σούπερ μάρκετ η κίνηση είναι πολύ ομαλή, όμως τα αντισηπτικά είναι ακόμη είδος… πολυτελείας, καθώς είναι εξαντλημένα.
Πάντως η ενημέρωση που έχουν τα σούπερ μάρκετ από τους προμηθευτές τους είναι πως θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση τις επόμενες ημέρες και θα έχουν παραλαβές και αντισηπτικών.
Στα φαρμακεία της πόλης οι φαρμακοποιοί τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα, με κάποιους να έχουν προσθέσει προστατευτικό πλέξι γκλάς κι άλλους να εξυπηρετούν από παράθυρο της πόρτας, όπως κάνουν στις εφημερίες τους.


Και στα φαρμακεία όμως δεν υπάρχουν αντισηπτικά και μάσκες με κάποιους φαρμακοποιούς να επιστρατεύουν τις επιστημονικές τους γνώσεις και τα εργαλεία τους και να παρασκευάζουν τα δικά τους αντισηπτικά.

Οι δρόμοι, εκτός των πολύ κεντρικών οδών, είναι άδειοι, ενώ μειωμένη κατά πολύ είναι η κίνηση και στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.


Μέτρα προφύλαξης όμως έχουν πάρει και φούρνοι, που έχουν τοποθετήσει προστατευτικό πλέξι γκλάς.

Οι περισσότεροι που κυκλοφορούν φορούν γάντια και μάσκες, ενώ η μόνη ουρά που εντοπίσαμε ήταν σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας με τους πελάτες να παραμένουν έξω από το κατάστημα και η είσοδός τους να γίνεται με προτεραιότητα.

Κλειστές φυσικά είναι οι καφετέριες, με τα τραπεζοκαθίσματα να είναι μαζεμένα και κλειδωμένα, ενώ σε πολλά μαγαζιά υπάρχουν ενημερώσεις ότι δεν θα λειτουργούν.


Στο μεταξύ, πολλά είναι τα εμπορικά καταστήματα που σήμερα δεν άνοιξαν, κατεβάζοντας ρολά, ενώ όσα είναι ανοιχτά προετοιμάζονται για το κλείσιμο, όπως αποφάσισε η κυβέρνηση.


Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.